A e dini se qyteti Shanllëurfas është përmendur si “qyteti i profetëve”?

Lexo gjithashtu:

Bintu Shati: Supremacia e Kur’anit

Stili i shprehjes kuranore nuk e lë askënd indiferent, dhe sa më thellë që të hyhet në sekretet...

Arabia Saudite mbështet përpjekjet e Trumpit për të ashtuquajturin plan i paqes

Arabia Saudite bëri të ditur se vlerëson "përpjekjet e presidentit të SHBA-ve, Donald Trump, në lidhje me...

Në rajonin belg të Valonisë fillon zbatimi i ndalesës së therjeve hallall

Duke filluar prej sot ka hyrë në fuqi vendimi i cili parandalon therjen e kafshëve pa i...

“Edhe kjo do të kalojë”

Një mullis kishte shkruar në tabelë një mbishkrim: “Edhe kjo do të kalojë” dhe e kishte vendosë përgjatë rrugës...

Themelimi i Shanllëurfas (Şanlıurfa) daton nga kohët e lashta dhe njihet si qyteti i profetëve pasi këtu kanë jetuar profetët e 3 feve hyjnore.

Sipas historianit të njohur arab, Ebul Faraç, Shanllëurfa është qendra e parë dhe më e rëndësishme nga 7 vendbanimet që janë ngritur në sipërfaqen e tokës pas stuhisë së Nuhit a.s.

Besohet se kjo është një zonë ku profeti Adem është marrë me bujqësi dhe ku kanë jetuar profetët IbrahimEjupShuaipEljesa dhe profeti Isa.

Për faktin se shamia e profetit Isa është gjetur në Shanllëurfa të krishterët këtë qytet e quajnë Dir-Mesih (qyteti i Shpëtimtarit).

Ky qytet edhe sot e kësaj dite gjendet në Turqi.

TRT

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Lërini fëmijët tuaj të kenë mendime dhe zemër të madhe, do të jetojnë të lumtur…

"Karakteri i burrit apo gruas më së miri reflektohet në çështjen se çfarë prindi janë ndaj fëmijës...

Emine Erdogan u bën thirrje të rinjve për solidarësi me të moshuarit

Emine Erdoan, bashkëshortja e Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) u bëri thirrje të rinjve për të mbrojtur dhe ndihmuar të...

Le të ndalojmë përhapjen e panikut dhe dëshpërimit

Ndaloni të ndiqni qasjen zhgënjyese si këto: ‘Allahu është zemëruar me ne!’ ‘Xhamitë na kanë refuzuar!’

Dashuria e Allahut ndaj jush

Nëse Allahu është me ju, kush mund t’ju dëmtojë?!Por nëse është kundër jush, atëherë kush mund t’ju mbrojë?!Nëse ju e fitoni dashurinë e Allahut, çfarë...

Namazi dhe çlirimi nga ngarkesat e jetës

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse për të devotshmit që janë...

Buzëqeshja lehtëson stresin

Një frazë e vjetër reciton, "Buzëqesh dhe e tërë bota buzëqesh me ty. Nëse kjo është apo jo e...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -