Ja pse Pejgamberi a.s. na ka porositur t’i tundim çarçafët para gjumit

Lexo gjithashtu:

Etja për jetë, UNICEF: 29 milion bebe të lindura nën zjarrin e luftës në 2018

Më shumë se 29 milion foshnja kanë lindur në zonat e konfliktit në vitin 2018, njoftoi të...

Qëndrimi i sheriatit mbi pagesën e kompensimit për raste të vdekjes në aksident automobilistik

PYETJE: Selam alejkum. Prindërit e mi e kanë humbur jetën (Allahu...

Fëmija quhet Xhihad, gjykata franceze: Jo, të quhet Jahid!

Një gjykatë franceze vendosi heqjen e emrit “Xhihad”, të cilin një nënë ia dha fëmijës së saj...

Qëndrimi i Ehli-Sunnetit në lidhje me Muaviun, të birin e Ebu Sufjanit r.a.

Pyetje: Si është qëndrimi i juaj në lidhje me Muaviun, birin e Ebu Sufjanit...

Shikoni insektin në foto! Insekti është zmadhuar mijëra herë në mikroskop. Bëhet fjalë për morra që kryesisht jetojnë në batanije, çarçafë dhe jastëkë, ndërsa larja dhe pastrimi i këtyre nuk ndikon tek ato insekte. Në përgjithësi ushqehen me qelizat e vdekura që bien nga lëkura e njeriut

Njëra nga gjërat që shkatërron ato është që çarçafët apo batanijet të ekspozohen në diell.

Ndërsa mënyra e dytë shumë efektive për t’i shkatërruar ato është edhe praktika e Pejgamberit a.s.: tundja e çarçafëve tre herë para gjumit.

Në fakt, kur njeriu bie në shtrat për të fjetur, gjatë gjumit vdesin disa qeliza në lëkurën e tij, pastaj ato ngjitën në shtrat dhe mbesin në çarçafë dhe batanije.

Kur njeriu natën tjetër kthehet në gjumë, qelizat e vdekura hyjnë përsëri në lëkurën e njeriut, dhe si të tilla mund t’i shkaktojnë sëmundje të ndryshme.

Shkencëtarët i analizuan mirë këto qeliza në mikroskop dhe u munduan të prodhojnë ndonjë gjë për t’i pastruar dhe t’i largojë, mirëpo nuk patën sukses.

Pastaj një nga pjesëmarrësit në projekt, vendosi që ta shkund materialin ku ishin qelizat e vdekura. Pasi e shkundën zbuluan se materiali ishte i pastër.

Shkencëtarët u gëzuan me këtë zbulim që u tregoi atyre se si të largojnë qelizat e vdekura nga çarçafët.

Këto qeliza janë ushqim i morrave të cilët janë shumë të dëmshëm për organizmin tonë dhe shkaktarë të shumë sëmundjeve të lëkurës.

Transmeton Ebu Hurejre ra. se i Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “Kur dikush nga ju del dhe kthehet në shtrat, le të shoh mirë dhe të shkund çarçafët apo batanijet tre herë sepse nuk e dini se çka ka ngelur pas jush”.

“Në të vërtetë, Allahu është Përdëllimtarë dhe i Mëshirshëm me njerëzit.” (Bekare, 143).

Dhe Ne nuk të kemi dërguar ty (o Muhamed), veç se si mëshirë për botët.” (Enbija, 107)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Profeti Muhammed: Mëshirë për botët

I Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi qoftë mbi të, është një Llambë rrezatuese (siraxh el-munir) për  gjithë njerëzimin,...
- Reklamë -

Hutbeja e javës: Kujdesi ndaj jetimëve

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen...

Pse nuk shkojnë gjërat në këtë botë ashtu siç duam ne?

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi Subhanallah! Në të vërtetë kjo botë është mashtruese dhe e përkohshme. Njeriu fiton pasuri, por...

Shejtanët i thanë Iblisit: „O udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një...

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm që nuk...

A konsiderohet pjesmarrje në mëkat, të qeshurit me mëkatin e dikujt dhe tallja me...

Është e papranueshme, nga pikëpamja islame, që muslimani (besimtari) të qeshet me mëkatin e dikujt dhe të tallet me rregullat fetare, për më tepër,...

Hutbeja e javës: Muhammedi a.s., Pejgamberi i fundit

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s....
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -