Një hadith pejgamberik që tregon realitetin e sotëm

Lexo gjithashtu:

Cilësia e ushqimit dhe ushqimi hallall, ndikojnë në moralin tonë, në trurin tonë dhe në sjelljen tonë

Cilësia e ushqimit dhe ushqimi hallall ndikojnë madje edhe në moralin tonë, në trurin tonë dhe në sjelljen...

Ndryshojeni veten tuaj!

Elvedin Hasanagić Me emrin e Allahut dhe duke i dërguar selam Pejgamberit...

Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin...

A keni biseduar sot me fëmijën tuaj?

A keni pasur sot një bisedë kuptimplote me fëmijën tuaj? A e dini se çfarë ka arritur...

Abdullah b. Mesudi (r.a.) transmeton se Pejgamberi (savs) ka thënë:

– Do të vijë koha kur njerëzit do ta lexojnë Kuranin dhe do të angazhohen në ibadet, por do të shoqërohen me novatorë dhe do të bëjnë shirk aty ku nuk shpresojnë. Ata do të marrin pagesë për leximin dhe punën e tyre, dhe fenë do ta shesin për përfitime të kësaj bote. Këta janë pasuesit e Dexhalit të verbër!

Unë i thashë: – O i Dërguari i Allahut, si do të ndodh kjo, kur në mesin e tyre do të jetë Kurani?!

Ai tha: – Kuranin do ta interpretojnë siç u përshtatet atyre, ashtu siç kanë bërë hebrenjtë dhe të krishterët – duke i shtrembëruar kuptimet e Tevratit, andaj Allahu ua kundërshtoi zemrat e tyre në mes veti dhe i mallkoi me gjuhën e Davudit dhe Isait birit të Merjemes, për arsye se ishin mëkatarë dhe i tejkaluan kufijtë!’

(Dhemmul-Kelami ve Ehlihi, Herevi, No. 66)

Përktheu: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -