Një mesazh i Pejgamberit a.s. për ata që udhëheqin me institucione dhe njerëz

Lexo gjithashtu:

Njerëzimi kupton veç nga dashuria

Mehas Alija Një njeri u jep pak para disa personave dhe u thotë që...

7 shenja që tregojnë se jemi prindër të mirë

Nadene van der Linden Prindërit shpesh herë shqetësohen se po dështojnë me fëmijët...

Israja dhe Miraxhi në kohën e pandemisë së virusit Korona

Hfz. Mehas Alija Të nderuar lexues! Sipas kalendarit të përgatitur nga Unioni i...

Kënd e doni më shumë: prindin apo qenin?! /Një tregim motivues/

Falënderimi qoftë për Allahun Zotin e të gjitha botëve. Salavati, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi pejgamberin...

Pejgamberi i Zotit, Muhammedi a.s. në një rast ka thënë:

“Kujtdo që All-llahu Fuqiplotë i jep pushtet dhe mundësi për të administruar me çështjet e muslimanëve, dhe ai tregohet i painteresuar për ta, duke mos i plotësuar dëshirat, kërkesat dhe nevojat e tyre, edhe All-llahu ka për t’u larguar prej tij, duke mos ia plotësuar dëshirat, kërkesat dhe nevojat e tij.” (Ebu Davudi)

Ky hadith na tregon shumë qartë peshën e përgjegjësisë sa i përketë udhëheqësisë dhe administrimit të çështjeve të muslimanëve në veçanti, por edhe të gjithë njerëzve në përgjithësi.

Hadithi nuk flet vetëm për individë, por edhe për grup njerëzish që udhëheqin një institucion të caktuar.

Përgatiti: Mehas Alija

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -