A duhet të mbyllen dyert e xhamisë?

Lexo gjithashtu:

A duhet të mbyllen dyert e xhamisë?

Cili është qëndrimi fetar në lidhje me mbylljen e dyerve të xhamisë gjatë ditës dhe natës?

“Muhamedi i vogël”- tregim i vërtetë nga historia e inkuizicionit në Andaluzi

Me 2 janar 1492 ka rënë Granada, qyteti i fundit i kalifatit islam në Andaluzi. …

Tre mësime nga xhuzi i 20

Ka përpjekje të mëdha që çdo aspekt i fesë të shpjegohet në mënyrë racionale.  Mirëpo ka gjëra...

Një analizë rreth muajve të mëdhenj Rexheb dhe Shaban

nga Elton Karaj, Universiteti Bedër Abstrakt Në këtë artikull ne do të...

Cili është qëndrimi fetar në lidhje me mbylljen e dyerve të xhamisë gjatë ditës dhe natës?

Përgjigjja:

Është e papëlqyeshme që të mbyllen dyert e xhamisë, sepse një gjë e tillë mund t’i pengojë njerëzit nga të falurit. Megjithatë, nuk ka asgjë të keqe që xhamia të mbyllet jashtë kohëve të namazit, nëse ekziston frika se mund të vidhen gjërat dhe objektet me vlerë. Po ashtu, nuk ka asgjë të keqe nëse xhamia zbukurohet me gips, dru dhe bojëra të arta.

(Libri: Manual i fikhut hanefi, Imam Merginani, fq. 197.)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -