A është homoseksuali jobesimtar?

Lexo gjithashtu:

Turqi: Makina e parë fluturuese kombëtare “Xhezeri” pëlqehet shumë nga vizitorët

Makina e parë fluturuese kombëtare “Xhezeri”, e cila është emëruar sipas shkencëtarit mysliman Ebu-l Iz Ismail Ibni Rezzaz...

Kushtet e mbulesës në islam

Mbulesa është një nga dhuntitë e Zotit dhuruar njeriut. Si në çdo gjë tjetër, Zoti e mësoi njeriun...

Organizata e Bashkëpunimit Islamik apelon për të luftuar islamofobinë

Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OBI) u bëri thirrje liderëve evropianë të kalojnë në veprim për të luftuar...

Erdoğan diskuton Idlibin me homologun rus Putin

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka zhvilluar një bisedë telefonike me homologun rus Vladimir Putin.

Mund të ndodhë që të vijë në xhami për namaz një person, i cili është i prirur për mëkatin e përmendur, siç mund të ndodh që në xhami të vijë edhe një person, i cili është i prirur të pijë alkool, ose të bëjë kurvëri, ose të kryejë vjedhje, ose të bëjë fyerje, ose të shkaktojë grindje, ose të kryejë ndonjë mëkat tjetër të madh ose të vogël. Personi i cili beson dhe pranon se homoseksualiteti është mëkat i madh, siç është mëkat i madh edhe kurvëria, por megjithatë, nën ndikimin e joshjes së shejtanit, ai e kryen atë (mëkat), konsiderohet musliman, mëkatar i madh, i cili me siguri shkon në shkatërrim, nëse nuk pendohet për atë mëkat të rëndë, pa marrë parasysh namazin e tij dhe veprat tjera të mira.

Allahu i Lartësuar fal ose ndëshkon për mëkatet e bëra. Personi i prirur ndaj këtij mëkati, duhet të bëjë përpjekje të mëdha për ta shpëtuar vetveten nga ky mëkat i madh, kurse veprat e mira, posaçërisht namazi dhe ibadetet e tjera, do t’i ndihmojnë për këtë çështje.

Personi i cili nuk e dënon këtë mëkat, por e konsideron të lejueshëm, madje e kryen atë vazhdimisht, pa e brejtur fare ndërgjegjja, duke e konsideruar si dukuri normale ose duke e përhapur mes të tjerëve, ai person konsiderohet mosbesimtar, sepse e konsideron të lejueshme një vepër, e cila botërisht është e ditur në fe si vepër e ndaluar dhe e neveritshme. Pra, vetëm veprimi i thjeshtë i mëkatit nuk e nxjerr njeriun nga feja, nëse ai beson se është mëkat. Por nëse nuk beson se është haram në mënyrë kategorike, ai del nga feja, madje edhe nëse nuk e vepron vetë atë mëkat.

Homoseksualiteti është kategorikisht haram, ashtu si të gjitha llojet e tjera të marrëdhënieve intime jashtëmartesore dhe veprave të shthurura.

Përkthim: Miftar Ajdini

Dr. Enes Ljevaković;

Muftiu i Sarajevës, Dr. Enes Ljevakoviç

Fetve-i emini i Akademisë për Fetva pranë BI të Bosnjës

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -