“Deri në agim kam qenë në disko – çfarë argëtimi !!”

Lexo gjithashtu:

Ilo Mitko Qafëzezi dhe përkthimi i parë i pjesshëm i Kur’anit në shqip

Azmir Jusufi (PHDc), Prizren Kur’ani është bazë themelore e fesë, kulturës e qytetërimit islam dhe,...

Gjuha si dhuratë hyjnore

Ai është Krijuesi i qiejve dhe i Tokës, pa shembull të mëparshëm dhe, kur vendos për diçka,...

Me rastin e Ditës ndërkombëtare të vajzave: Djali nuk bëhet dot si vajza

Nëna e hazreti Merjemes, Hanne, gjersa ishte shtatëzënë me hz. Merjemen, duke e përfytyruar djalë fëmijën ende në bark...

Muslimanët e Arakanit në Bangladesh protestojnë për të drejtat e tyre

Mijëra muslimanë të Arakanit (Rohingya), të cilët u strehuan në Bangladesh për të shpëtuar nga persekutimi në...

Shejtani i mashtron lehtësisht njerëzit! Ai i shtynë ata që me orë të tëra të përgatiten për të dalë në ‘qytet’, dhe pastaj, e presin sabahun, duke qëndruar ulur në dhoma të tymosura ose duke kërcyer në errësirë ​​me muzikë me zë të lartë.

Nëse ju thotë dikush, ejani të lexojmë Kuran deri në sabah, do t’i thoni se është shumë, apo jo?

Nëse ju thonë, eja të lexojmë një faqe, madje një gjysmë faqe, përsëri do të ishte shumë?

Allahu nga ju kërkon pesë namaze, të cilat ju marrin gjysmë ore në ditë, ju, përsëri do të thoni se janë është shumë?

Si atëherë nuk është shumë, që t’i kaloni 7 orë në qytet, e pastaj të ktheheni të dehur në shtëpi?

Shejtani ‘shërbimet’ e veta ua paguan mirë. Tek ai asgjë nuk është falas. Të gjitha shërbimet e tij, i paguani me para dhe me shëndet, me humbje të nderit dhe moralit, me shkatërrim të rinisë dhe me humbje të kohës.

Mendoni për veten tuaj, o njerëz, para se të jetë vonë!

Ku po shkon jeta juaj?

Nëse vazhdoni të jetoni kështu, mendoni se si do të jetë e ardhmja juaj?

A nuk po shihni, se Kurani po ju pret nga dita në ditë, kurse ju jeni zhdukur?

Zgjidheni dritën në vend të errësirës, zgjidheni kthimin te Zoti dhe thoni po jetës së lumtur!

Nedim Botić; minber.ba

Përkthim: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -