Etja për jetë, UNICEF: 29 milion bebe të lindura nën zjarrin e luftës në 2018

Lexo gjithashtu:

Lutja (duaja) ndryshon caktimin

Hadithi në vijim na zbulon qartazi shumë gjëra të rëndësishme: “Dyert e mëshirës do t’i hapen atij...

Thënie të zgjedhura

Thënie të zgjedhura të mendimtarit dhe letrarit të njohur turk, Nexhib Fazëll Kësakyrek (Necip Fazıl Kısakürek).

Ne muslimanët e Hungarisë dëshirojmë që Bashkësia Islame e Bosnjes të na merr nën mbrojtjen e saj

Definitivisht, unë kam ardhë në përfundimin se në çdo kohë Boshnjakët ishin jashtëzakonisht besnikë ndaj Hungarisë, në...

Ish-presidenti indonezian, Habibie, ndërron jetë në moshën 83-vjeçare

Ish-presidenti indonezian, Bacharuddin Jusuf Habibie, ka ndërruar jetë në një spital në kryeqytetin Xhakarta në moshën 83-vjeçare.

Më shumë se 29 milion foshnja kanë lindur në zonat e konfliktit në vitin 2018, njoftoi të premten UNICEF.

Në nivel global, të paktën një në pesë fëmijë jeton në një mjedis jashtëzakonisht të rrezikshëm dhe stresues, në vende si Afganistan, Somali, Sudani i Jugut, Siria dhe Jemeni, sipas organizatës së fëmijëve.

“Miliona familje nuk kanë qasje në ushqim, ujë të pijshëm, kanalizime dhe një mjedis të sigurt dhe të shëndetshëm për t’u rritur dhe mbrojtur”, tha drejtoresha ekzekutive e UNICEF-it, Henrietta Fore në një njoftim për shtyp.

“Përveç faktit se ata jetojnë në kërcënimin e menjëhershëm të një rreziku të dukshëm, pasojat afatgjata në fillim të jetës së tyre janë potencialisht katastrofike”, tha ajo.

Ekspozimi i gjatë ndaj përvojave të përsëritura traumatike mund të ndikojë në të mësuarit dhe sjelljen e fëmijëve dhe shëndetin e tyre fizik dhe mendor. /tesheshi.com/

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Përse Kurani mbaron me suret El-Felek dhe En-Nas?

Njëri nga frytet e shoqërimit të shpeshtë me Kuranin është edhe kapja e detajeve dhe bukurive të...

Ndoshta nuk do ta besoni, por

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju...

Nuk kam nevojë të jem gjykatës i njerëzve që e mbajnë amanetin

Në kohën e halifatit të Ebu Bekrit (r.a.), gjyqësori iu besua Omerit (r.a.). Pas një viti që mori përsipër këtë funksion përgjegjës,...

Kujdesi për jetimët (bonjakët)

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen e tij të...

Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta...

Dy djelmosha vijnë dhe ankohen tek Hz Omeri r.a.

Raportohet se dy të rinj e sollën një njeri para halifit Omer (r.a.), kështu që Omeri i pyeti: ‘Pse e sollët këtu?’

Ua rekomandojmë

- Advertisement -