Islami dhe gruaja

Lexo gjithashtu:

Suedi, grupet e djathta ekstremiste kërkojnë djegien e xhamive dhe vrasjen e muslimanëve

Disa persona të anëtarësuar në grupet e mbyllura të ekstremit të djathtë në rrjetet sociale në Suedi...

Thirrje OBI-t për takim të jashtëzakonshëm mbi deklaratën e Netanyahut

Arabia Saudite i bëri thirrje Organizatës për Bashkëpunim Islamik (OBI) të zhvillojë një takim të jashtëzakonshëm për...

Kjo është pija që ua largon menjëherë dhimbjen e lukthit

Një recetë e përbërë nga xhenxhefili dhe mjalti i shtëpisë, ku bëhet fjalë për një kombinim i...

Djaloshi i mençur musliman

Para shumë vitesh, gjatë kohës së tabiinëve (brezi pas Pejgamberit a.s. dhe sahabëve), Bagdadi ishte i njohur për...

Shejh Muhamed El-Gazali

Gruaja myslimane është njeri sikur burri, ajo është motra e tij përpara të gjitha parimeve Islame. Gruaja tek arabët ishte plaçkë pa vlerë. Kur atyre u lindte ndonjë vajëz, ajo varrosej për së gjalli dhe përbuzej shumë. Ndërsa në të kaluarën evropianët pyesnin: A ka shpirt gruaja sikur burri?

Në Indi, kur burri i saj sëmuret ose vdes, ajo gjykohet me vdekje duke e djegur dhe nuk i lejohet gruas të jetojë pas vdekjes së burrit! Gjithashtu, Platoni shikonte në qytetin e tij utopik që, gruaja të jetë e përbashkët për të gjithë burrat!

Derisa erdhi feja Islame, e cila ndryshoi të gjitha këto dukuri e paragjykime, e nxori gruan nga shtëpia për në xhami 5 herë në ditë, në qoftë se kjo gjë nuk e pengon atë në punët e saja, për fëmijët dhe burrin, duke e parë vetë ajo gjendjen e saj. Islami nuk e pengoi gruan nga xhihadi, të luftojë në qoftë se ka mundësi, bile është obligim për të dhe për burrat të gjithë kur është puna për të mbrojtur vendin.

Me të vërtetë, personaliteti i gruas lindi me ardhjen e mesazhit islam dhe, si argument për këtë kemi sjelljen e Pejgamberit a.s me gratë e tij, i cili i ndaloi vetes disa gjëra të lejuara, hallall për hir të grave të tij, që t’i kënaqte ato, derisa zbriti shpallja e Zotit xh.sh: “O ti i Dërguar, përse ja ndalon vetes ato që Allahu t’i ka lejuar ty, ku me këtë gjë kërkon kënaqësitë e grave tuaja”? [Tahrimë, 1]

Më përpara gruaja nuk e kishte gjithë këtë gjerësi në personalitet edhe pse çështja e saj mori drejtim tjetër, për të përmbysur zakonet e vjetra dhe jo si përputhje me parimet islame.

Përktheu: Lavdrim Hamja

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -