A lejohet të jetohet në një shtet jomusliman?

Lexo gjithashtu:

Unionet e besimtarëve myslimanë në europë sjellin fonde për rindërtimin

Kryeministri Edi Rama ka pritur mëngjesin e sotëm përfaqësues të unioneve të besimtarëve myslimanë nga disa vende...

Besa e shenjtë e besimit dhe e bindjes

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut të Madhëruar, Zotit të vetëm...

Kuvajti ndryshon ezanin si pjesë e masave kundër koronavirusit

Autoritetet kuvajtiane kanë mbyllur përkohësisht xhamitë dhe kanë ndryshuar ezanin (thirrjen për namaz), si pjesë e përpjekjeve...

Pikëllimi dhe mbajtja zi për hz. Husejnin, ndërmejt të lejuarës dhe të ndaluarës

Sunitët e çmojnë jashtëzakonisht ehli-bejtin në përgjithësi dhe hz. Husejnin në veçanti, ashtu siç e kërkon suneti i...

Pyetje:

Esselamu alejkum!

A është mëkat për një musliman i cili vendos të jetojë në një shtet ku shumica e banorëve të tij janë jomusliman, gjegjësisht të krishterë?

Përgjigjja:

Alejkum selam!

Përderisa keni mundësi që lirshëm t’i përmbushni dhe t’i praktikoni obligimet e juaja fetare, mund t’i ruani vlerat dhe keni mundësi që t’i edukoni fëmijët tuaj si muslimanë, atëherë nuk ka ndonjë mëkat nëse jetoni në një mjedis të tillë. Në të kundërtën, bartni përgjegjësi në qoftë se ju dhe pasardhësit tuaj largohen nga Rruga e drejtë. Ju duhet, për çdo rast, t’i ruani edhe më tutje lidhjet e juaja me vendlindjen.

Muftiu i Sarajevës, Dr. Enes Ljevakoviç

Fetve-i emini i Akademisë për Fetva pranë BI të Bosnjës

Përktheu: Mehas Alija

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -