Ngrënia e kërpudhave mund të zvogëlojë rrezikun nga kanceri i prostatës

Lexo gjithashtu:

Në rajon vazhdon xhumaja “e heshtur” për shkak të COVID-19

Namazet e xhumasë nëpër faltoret në mbarë Ballkanin edhe këtë javë nuk u falën, në kuadër të...

Kur koha ecën më ngadalë…

Rejhan Neziri “Duhet blerë sa më shumë që është e mundur, sepse do të...

Presidenti Erdogan hap spitalin gjigant në Stamboll

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan, përuroi të hënën spitalin gjigant të qytetit në Stamboll, ndërsa vendi intensifikon...

E kur atyre u thuhet: “Jepni nga ato që ju ka dhënë Allahu”…

E kur atyre u thuhet: “Jepni nga ato që ju ka dhënë Allahu”, atëherë mohuesit u thonë...

Një hulumtim i bërë në Japoni ka vënë në dukje se ngrënia e kërpudhës mund të ketë zvogëluar rrezikun nga kanceri i prostatës.

Sipas lajmit të “Newsweek”, hulumtuesit kanë zbuluar se ngrënia e të paktën 3 herë kërpudha në javë, mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të prostatës tek meshkujt.

Në hulumtim janë përfshirë 36.499 meshkuj të moshave 40 deri 79, të cilat janë vëzhguar gjatë 13 viteve.

Pjesëmarrësit janë pyetur në lidhje me mënyrën e jetesës si dhe zakonet e ngrënies.

Hulumtimi vuri në pah se diagnostifikimi me kancer është 17 për qind më pak tek ato që konsumojnë kërpudha të paktën tre herë në javë se sa ato që konsumojnë një herë.

Kjo përqindje është 8 për qind më pak te ato që hanë kërpudha dy herë në javë.

Rezultatet e hulumtimit janë publikuar në revistën “International Journal of Cancer”.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Duaja pas namazit dhe fërkimi i fytyrës pas lutjes

(...) Sikur që përmendëm më lartë, është e preferueshme (mustehab) që pas dhikrit të bëhet edhe duaja e namazit.

Cilat vlera i tradhëtoi teroristi i Vjenës

Shkruan: Prof. Dr. Fikret Karçiç Më 2 nëntor, rreth orës 8 pasdite, një sulmues i armatosur rëndë hapi...

Medresistja Erjonë Bresa fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”

Erjonë Bresa, nxënëse e klasës 11/6 e medresesë Alauddin, Paralelja e ndarë fizike në Prizren, është fituese e garës ndërkombëtare të matematikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -