Njeriu i dunjasë dhe njeriu i ahiretit

Lexo gjithashtu:

Porosia e rëndësishme e kryeministrit të Malajzisë Mehatir Muhamed për shoqëritë e sotme myslimane

Ka ardhur koha që t`i dëbojmë juristët fetar( fukahatë) dhe tregtarët e fesë nga fjalori i ynë...

Disa nga epidemitë më vdekjeprurëse në histori që kanë transformuar botën

Washington Post ka publikuar një artikull mbi epidemitë dhe pandemitë e tjera që kanë goditur botën më...

Gjykata Supreme në Indi nis hapa ligjorë pas ndryshimit të statusit të Kashmirit

Gjykata Supreme në Indi ka nisur hapa ligjorë ndaj vendimit të qeverisë së këtij shteti për t’i...

Diskutimi midis 5 gishtërinjëve të dorës rreth të drejtës për udhëheqje

Njëherë, midis pesë gishtërinjve të dorës, kishte ndodhur një mosmarrëveshje, secili gisht i dorës dëshironte të ishte më i...

Njerëzit i thonë tri gjëra, ndonëse me vepra i kundërshtojnë:

– Thonë: Ne jemi robër të All-llahut, ndërsa me veprat e tyre paraqiten sikur të ishin të pavarur, gjë që bie ndesh me fjalët e tyre.

– Thonë: All-llahu është Ai i cili jep nafakën, ndërsa, nga ana tjetër, zemrat e tyre nuk qetësohen përveçse me dunjallëk dhe me grumbullimin e mbetjeve të dunjasë, gjë që bie ndesh me fjalët e tyre;

– Thonë: Vdekja është e pashmangshme, ndërsa me veprat e tyre bëjnë sikur nuk do të vdesin asnjëherë.

Isa a.s. një ditë u tha shokëve të vet, havarijunëve:

“O ju nxënës të mi, jini të kënaqur me minimumin e dunjasë dhe me maksimumin e fesë, sikur që janë të kënaqur laikët me minimumin e fesë dhe me maksimumin e dunjasë.”

Hazreti Aliu ka thënë:

“Ka gjetur xhennetin dhe ka shpëtuar nga xhehennemi ai tek i cili gjenden këto gjashtë veti: Kush e njeh All-llahun dhe i bindet Atij, e njeh shajtanin dhe e kundërshton atë, e njeh të vërtetën dhe e ndjek atë, e njeh gënjeshtrën dhe frikësohet prej saj, e njeh rezikun e dunjasë dhe heq dorë prej tij, si dhe kush e njeh Ahiretin dhe ec rrugës së tij.”

Shpirti i njeriut është i tillë që, varësisht me se me çfarë joshet më shumë, andej edhe anon. Andaj, kujdes o njeri! Ruaje pastërtinë e shpirtit, duke e ruajtur pastërtinë e dunjasë dhe të fesë.

Përktheu: Mehas Alija

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -