Oj grua, dua t’i thërras prindërit e mi për drekë !

Lexo gjithashtu:

BIK sqaron situatën rreth mishit të prishur të kurbaneve

Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) thotë se mishi i kurbaneve, kontribut i qytetarëve të Kosovës, është përgatitur...

Në mbrëmjen e së premtes fillon Viti i Ri islam – 1441

Sipas takvimeve të bashkësive islame shqiptare dhe më gjërë, në mbrëmjen e së premtes, më 30 gusht, me...

Turqi, vriten 7 civilë në sulmin terrorist të PKK-së në juglindje të vendit

Të paktën 7 civilë u vranë dhe 9 të tjerë u plagosën kur terroristët e PKK-së shënjestruan...

Burri i tha gruas së tij: “Po më mungojnë prindërit e mi, vëllezërit e mi dhe fëmijët e tyre, nuk i kam parë për një kohë të gjatë, dua t’i ftoj nesër për drekë te ne.”

Gruaja pa vullnet i tha: “Inshallah!”

Të nesërmen në mëngjes, burri shkoi në punë, por u kthye në shtëpi diçka më herët se zakonisht dhe ai i tha gruas së tij: “Prindërit e mi do të vijnë për një orë, ku është ushqimi?”

Ajo u përgjigj: “Jo, unë nuk kam përgatitur asgjë, sepse ata janë prindërit e tu, nuk janë ‘të huaj’ dhe mund të hanë atë që ka në shtëpi!”

Burri me atë rast i tha: “Allahu të faltë, pse nuk the dje se nuk do të përgatisësh asgjë, kurse tash, ata për një orë do të jenë këtu !?”

Gruaja tha: “Thirri ata, kërkoju falje dhe thuaju që të mos vijnë… ata nuk janë të huaj (musafirë), por janë prindërit e tu.”

Burri doli nga shtëpia, i pikëlluar dhe i menduar.

Pas një kohe të shkurtër, cingëroi zilja në derën e hyrjes së shtëpisë, gruaja e hapi derën dhe u habit kur i pa prindërit e saj, vëllezërit e saj dhe fëmijët e tyre.

Babai i saj e pyeti: “Ku është burri yt?”

Ajo u përgjigj: “Ai doli pak më parë.”

Babai i saj u shpreh i irrituar: “Por burri yt dje na ftoi neve për drekë, kurse tani ai nuk është këtu!”

Gruaja u nervozua, e thirri burrin dhe e pyeti me zemërim: “Pse ti nuk më the që i ke thirrur prindërit e mi për drekë?”

Ai iu përgjigj me një ton të qetë: “Prindërit e mi janë prindërit e tu, dhe prindërit e tu janë prindërit e mi, për mua nuk ka dallim mes tyre…”

Gruaja e ndërpreu me inat: “Të lutem shko në ndonjë restorant luksoz dhe sillu ushqimin më të mirë, sepse në shtëpi nuk ka asgjë që mund t’ju ofrojë atyre.”

Burri u përgjigj i relaksuar: “Unë tani jam shumë larg nga shtëpia, ata janë prindërit e tu, nuk janë ‘të huaj’, mund t’ju ofrosh atë që ke menduar t’ua japësh prindërve të mi për drekë.”

Përkthim: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Profeti Muhammed: Mëshirë për botët

I Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi qoftë mbi të, është një Llambë rrezatuese (siraxh el-munir) për  gjithë njerëzimin,...
- Reklamë -

Hutbeja e javës: Kujdesi ndaj jetimëve

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen...

Pse nuk shkojnë gjërat në këtë botë ashtu siç duam ne?

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi Subhanallah! Në të vërtetë kjo botë është mashtruese dhe e përkohshme. Njeriu fiton pasuri, por...

Shejtanët i thanë Iblisit: „O udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një...

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm që nuk...

A konsiderohet pjesmarrje në mëkat, të qeshurit me mëkatin e dikujt dhe tallja me...

Është e papranueshme, nga pikëpamja islame, që muslimani (besimtari) të qeshet me mëkatin e dikujt dhe të tallet me rregullat fetare, për më tepër,...

Hutbeja e javës: Muhammedi a.s., Pejgamberi i fundit

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s....
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -