Problemi më i madh i fëmijëve të sotëm janë gishtërinjtë e tyre

Lexo gjithashtu:

Stambolli goditet nga një tërmet 5,8 ballësh (VIDEO)

Stambolli është goditur nga një tërmet 5,8 ballësh me epiqendër në Detin e Marmarasë, në ujërat e...

BIK-u do të formojë komision hetues për mishin e prishur të kurbanit

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka marrë vendim për krijimin e një komisioni hetues që do...

A është musliman ai që nuk e fal namazin e xhumasë?

PYETJE: Esselamu alejkum! Dua t’ju pyes se çfarë ndodh nëse e lëshojmë namazin e...

Muslimanët e Arakanit në Bangladesh protestojnë për të drejtat e tyre

Mijëra muslimanë të Arakanit (Rohingya), të cilët u strehuan në Bangladesh për të shpëtuar nga persekutimi në...

A i jepni fëmijës suaj të luaj me plastelinë, argjilë dhe ti përdor gërshërët?

Neurologu rus, psikolinguistja Tatjana Çernigovskaja zbulon pse është me rëndësi që në fëmijëri të punoni shumë në zhvillimin e aftësive motorike te fëmijët tuaj.

“Ballafaqohemi me një detyrë shumë të vështirë – jemi në një udhëkryq midis personave që shkruajnë tekste sipas punimeve shkencore, lexojnë libra cilësor, dhe personave që lexojnë ‘hipertekste”, nuk dinë të shkruajnë, i imitojnë njerëzit e famshëm dhe nuk kanë njohuri themelore për gramatikën”.

Gjithnjë flitet si është rinia e sotme, se gjeneratat e reja janë gjithë e më të këqija, më analfabetë, më arrogantë…

Tatjana Çernigovskaja jep sqarim:

“Është e rëndësishme të kuptoni që ata kanë tru të ndryshëm. Kjo na duket interesante dhe duket se nuk paraqet asnjë rrezik. Por, ekziston rreziku.

Nëse një fëmijë i vogël që ka shkuar në shkollë nuk e mësonte bukurshkrimin, domethënë nëse nuk mësohet që në fëmijëri me lëvizjet të vogla apo delikate të lapsit, nëse nuk skaliste asgjë në kopshtin e fëmijëve, nëse nuk dinte t’i përdorë gërshërët, nuk radhiste rruaza në fijen e perit, atëherë aftësitë motorike të tij nuk zhvillohen mjaftueshëm.”

E gjithë kjo më vonë reflektohet edhe në aftësitë e të folurit dhe shqiptimit. Në rast se në kohë nuk e zhvilloni motoriken tek fëmijët, më vonë mos u ankoni nëse nuk ju punon truri shkathët”, porosit shkencëtarja.

Burimi: Akos
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Islampress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -