Thirrje OBI-t për takim të jashtëzakonshëm mbi deklaratën e Netanyahut

Lexo gjithashtu:

Muslimanët e Arakanit në Bangladesh protestojnë për të drejtat e tyre

Mijëra muslimanë të Arakanit (Rohingya), të cilët u strehuan në Bangladesh për të shpëtuar nga persekutimi në...

Dijetarët muslimanë botëror të ndarë në pesë organizata islame

Me shuarjen e Hilafetit, më 1924, bota islame, edhe pse e ndarë dhe e përçarë, mbeti pa një...

Turqia, Pakistani dhe Malajzia me kanal televiziv kundër islamofobisë

Kryeministri i Pakistanit, Imran Khan ka deklaruar se Turqia, Pakistani dhe Malajzia kanë vendosur të krijojnë një...

Muslimanët në Bullgari ruajnë Kur’anin e punuar me dorë si pasurinë më të madhe

Kur'ani i shkruar me dorë që i përket shekullit 14 dhe që ndryshe njihet si "Libri i...

Arabia Saudite i bëri thirrje Organizatës për Bashkëpunim Islamik (OBI) të zhvillojë një takim të jashtëzakonshëm për të diskutuar mbi deklaratën e kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu, se në koordinim me administratën amerikane do të “aneksojë” Luginën e Jordanit në Bregun Perëndimor të okupuar.

Sipas lajmit të agjencisë zyrtare të Arabisë Saudite SPA, në një deklaratë me shkrim nga Arabia Saudite, u dënua me forcë deklarata e Netanyahut.

“Deklarata e Izraelit është plotësisht e pavlefshme, përmban një rrezik serioz për popullin palestinez, është një shkelje e qartë e parimeve dhe normave të së drejtës ndërkombëtare dhe të traktatit të OKB-së”, thuhet në deklaratë.

Gjithashtu në deklaratën ku theksohet se deklarata e Netanyahut do të shkatërrojë të gjitha përpjekjet për një paqe të qëndrueshme dhe të drejtë, bëhet e ditur se përpjekjet e Izraelit për të imponuar një fakt të kryer nuk do mund të shkatërrojë të drejtat fikse dhe të mbrojtura të popullit palestinez.

Më tej në deklaratë u kërkohet të gjitha vendeve, institucioneve dhe organizatave ndërkombëtare që të dënojnë dhe refuzojnë deklaratën e Netanyahut, si dhe OBI-t i bëhet thirrje për zhvillimin e një takimi të jashtëzakonshëm në nivel të ministrave të jashtëm.

Netanyahu, dje në një konferencë për shtyp, pretendoi se është një “mundësi e paparë” plani i quajtur “Marrëveshja e Shekullit”, përgatitur nga presidenti amerikan, Donald Trump, për “aneksimin ndaj Izraelit” të vendbanimeve të paligjshme hebraike në Bregun Perëndimor të okupuar.

Ndër të tjera Netanyahu ishte shprehur se nëse rizgjidhet, ai “brenda një kohe të shkurtër” në koordinim me qeverinë e SHBA-ve do të “aneksojë” Luginën Jordan që ndodhet në Bregun Perëndimor. 

(AA)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -