Universiteti i Kinës teston sistemin e njohjes së fytyrës

Lexo gjithashtu:

Ç’thotë Kur’ani për njeriun?

Prof. Dr. Safvet Haliloviq Termi insan (njeri) në Kur’anin fisnik përmendet 65 herë. Vërehet...

Shkaku për t’u përgëzuar me Xhenet

Në suren Shuara thuhet: “Në Ditën, kur askujt nuk do t’i bëjë dobi as pasuria, as fëmijët, përveç...

Fudajl ibn Ijadi: Gënjshtar më i madh është ai që vazhdimisht kthehet në një mëkat të caktuar

Transmetohet se Fudajl ibn Ijadi ka thënë: "Nëse dijetarët islamë do të kishin pak më shumë vetëvlerësim,...

Namazi fshin mëkatet

Hasan El- Basriu ka thënë: "Pesë kohët e namazit i ngjajnë një lumi të pastër dhe të...

Në dy klasa në Fakultetin e Farmacisë në Universitetin e Kinës janë instaluar në kuadër të një praktike pilot sisteme të njohjes së fytyrës.

Sipas lajmit të gazetës Global Times, Xu Jianzhen, drejtori i qendrës së informacionit të universitetit në zonën Nanjing të rajonit Jiangsu, është shprehur se sistemi i njohjes së fytyrës përdoret në dy klasa të universitetit dhe se qëllimi i tyre është që të rritin pjesëmarrjen e studentëve në mësim dhe rritjen e disiplinës.

Të gjitha sjelljet e studentëve në klasë mund të monitorohen nga sistemi, dhe në këtë mënyrë ata mund të ndiqen nëse ndjekin apo jo mësimin, ka bërë të ditur Xu, i cili ka shtuar se dëshirojnë të parandalojnë mungesat në mësim dhe largimin herët nga klasa.

Ndaj mendimit të disa studentëve që sistemi shkel privatësinë, Xu ka mbrojtur idenë e tij se sistemi është projektuar për të inkurajuar që ata të mësojnë më shumë, thuhet ndër të tjera në lajm.

Rreth çështjes së privatësisë janë bërë këshillime me byronë e sigurisë publike lokale, tha Xu, duke theksuar që sistemi nuk shkel privatësinë personale të studentëve për shkak se klasat janë ambiente publike.

Ndër të tjera Xu është shprehur se sistemi i njohjes së fytyrës do të instalohet në çdo klasë nëse zbatueshmëria pilot arrin në sukses.

Gjithashtu njoftohet se Universiteti ka instaluar sistemet e njohjes së fytyrës edhe në derën e shkollës, në bibliotekë dhe disa ndërtesa të tjera. Ndërkohë bëhet e ditur se disa përdorues në rrjetet sociale kanë reaguar ndaj kësaj praktike.

Qeveria kineze, për të mbajtur nën kontroll popullatën e madhe të saj vendos nën “markimin e afërt” të teknologjisë qytetarët e saj duke përdorur mënyra të ndryshme që nga dronët, mediat sociale dhe deri tek sistemet e njohjes së fytyrës.

Të dyshuarit e kërkuar nëpërmjet sistemeve të njohjes së fytyrës të vendosura në zona publike, përcaktohen brenda disa minutave dhe kapen nga forcat e sigurisë.

Teknologjia e njohjes së fytyrës aktualisht përdoret pjesërisht në Kinë. Shumë institucione arsimore, kryesisht Universiteti i Pekinit, po përdor teknologjinë e njohjes së fytyrës të vendosur në portat hyrëse për “sigurinë” e studentëve dhe stafit.

AA

615-544-1028
- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -