Youtube gjobitet me 170 milionë dollarë për shkelje ligji

Lexo gjithashtu:

Favoret nga kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve

Milazim Krasniqi Kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve, para së gjithash, ka qenë...

Vjedhësit më të mëdhenj janë ata që e vjedhin jetën e njerëzve…

Vjedhësit më të mëdhenj janë ata që e vjedhin jetën e njerëzve dhe shkatërrojnë çdo shpresë për...

Begatia dhe bereqeti i Bismilahit

Shejh Esh-Sha'ravi ka thënë: "Nëse, me rastin e secilës vepër që ke bërë, ke shqiptuar: ‘Bismil-lahi Rrahmani Rrahim’...

Kur në një shoqëri mbizotëron imoraliteti dhe shthurja…

Përmendet se një dhelpre i kishte ra një gurë në bisht dhe ia kishte prerë bishtin. Atë e...

Kompania Google dhe shërbimi i saj për video YouTube do të paguajnë 170 milionë dollarë gjobë, për “t’i dhënë fund” akuzës për shkelje ligji duke mbledhur informacione private për fëmijët, tha sot Komisioni Federal i Tregtisë i SHBA (FTC).

YouTube, sipas aktakuzës, ka monitoruar shikuesit e kanaleve të fëmijëve përmes të ashtuquajturave cookie, pa pëlqimin e prindërve, dhe më pas ka përdorur ato për të ofruar reklama të synuara për ata shikues.

Marrëveshja mes FTC dhe Zyrës e Prokurorit të Përgjithshëm në Nju Jork, e cila do të marrë 34 milion dollarë, është më e madhja qëkur ligji që ndalon mbledhjen e informacionit për fëmijët nën-13 vjeç, hyri në fuqi në 1998, transmeton KosovaPress.

Ligji u rishikua në 2013 për të “mbuluar cookie”, të cilat përdoren për të ndjekur zakonet e shfletimit në internet.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -