Zgjidhjet kuranore për problemet e sotme

Lexo gjithashtu:

“O ju që besuat, largohuni nga bixhozi që të jeni të shpëtuar”

Hfz. Mehas Alija Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë,...

Muhammad Ali, legjendë e boksit, aktivist kundër racizimit

I cilësuar si boksieri më i mirë i të gjitha kohërave, legjenda Muhammad Ali po përkujtohet katër...

“In sha Allah – Në dashtë Zoti!”

Mustafa, gjyshi i moshuar jetonte në një vend ku Islami nuk praktikohej aq shumë, kështu që shpesh takonte njerëz...

Ai që i bindet pasionit, do të poshtërohet dhe turpërohet

Imam Ibnul-Xhevzij ka thënë: "Ai i cili jepet pas kënaqësisë së ndaluar,

Ekzistojnë katër probleme madhore, të cilat janë të përhapura sot tek njerëzit, dhe në Kuran janë të specifikuara zgjidhjet e tyre:

1 – Nëse jeni të sprovuar me pasione, rishikojeni rregullsinë dhe korrektësinë tuaj në kryerjen e namazit:

“E, pos tyre, erdhën breznitë (e shëmtuara), të cilat braktisën namazin dhe ndoqën epshet e veta. Ata do të hasin në të keqe (në humnerën e skëterrës)…” (Merjem, 59)

2- Nëse ndjeni vrazhdësi të zemrës dhe vuani nga sjellja e keqe dhe pakënaqësia, rishikoni raportin dhe bamirësinë tuaj ndaj nënës suaj:

“(Më ka bërë) bamirës ndaj nënës sime e nuk më ka bërë të ashpër dhe të padëgjueshëm.” (Merjem, 32)

3 – Nëse ndiheni të dëshpëruar, të shqetësuar dhe të shtrënguar në jetë, rishikojeni qëndrimin tuaj ndaj Kuranit:

“E, ai që shmanget nga Libri Im, ai do të ketë jetë të vështirë dhe, Na në Ditën e Kiametit do ta ringjallim të verbër atë.” (Taha, 124)

4 – Nëse ndjeheni jo stabil dhe keni dyshime në ndjekjen e të vërtetës, rishikojeni mos zbatimin tuaj të asaj që e dëgjoni në këshilla (vaze):

“… E sikur të punonin ata siç këshilloheshin, kjo për ata do të ishte më mirë dhe do të ishin më të fortë në besim.” (en-Nisa, 66)

/zuhdijaadilovic.com/

Përkthim: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Si ndërtohen urat!

Falënderimi i qoftë Allahut të Madhërishëm, kurse bekimi dhe paqja qoftë mbi Pejgamberin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij....

Ua rekomandojmë

- Advertisement -