A dëshironi që prindërve tuaj tu rriten gradat dhe pozita në xhenet edhe pas vdekjes së tyre?!

Lexo gjithashtu:

“India po e bën në Kashmir atë që Izraeli po e bën në Palestinë”

Kryetari i Parlamentit të Azad Xhammu dhe Kashmirit nën kontrollin e Pakistanit, Shah Ghulam Qadir, ka deklaruar...

Dyert e xhenetit janë të hapura

(Hutbeja e dytë e ramazanit) Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë,...

Muslimanët në Gjermani: Nuk kemi pse ndryshojmë ne, të ndryshojnë ekstremi i djathtë

Ata që mbështesin partinë Alternativa për Gjermaninë (AfD) në zgjedhje kanë vënë në pushtet “ekstremistët e krahut...

Gjermania financon shkollimin e imamëve, por jo jashtë vendit

Qeveria në Berlin ka menduar gjatë se çfarë të bëjë, kur bëhet fjalë për influencën e jashtme...

A ka ndonjë prej nesh, që nuk do të dëshironte të bëjë ndonjë vepër pas vdekjes së prindërve të tij, për shkak të së cilës Allahu i Plotfuqishëm, do t’i rritë gradat dhe pozitën e tyre në xhenet? Si dhe në cilën mënyrë mund të arrihet kjo?

Përgjigjen për këtë pyetje do ta gjejmë në hadithin e Pejgamberit (savs), i cili nuk ka folur sipas tekave të tij.

Transmetohet nga Ebu Hurejre (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë:

“Me të vërtet, njeriut di t’i ngritën gradat në xhenet, kurse ai do të pyes: ‘Pse ka ndodhur kjo?’ Atij do t’i thuhet: ‘Kjo ka ndodhur për shkak të kërkimfaljes (istigfarit) të fëmijës tënd për ty.”

(Hadithin e regjistron imam Ahmedi, Ibn Maxhe dhe të tjerë, kurse Shejh Albani këtë hadith e ka vlerësuar si të besueshëm në disa nga veprat e tij. Shih: Es-Sahiha, 4/129, hadithi nr. 1598)

Ky hadith tregon qartë, se kërkimfalja për prindërit tanë pas vdekjes së tyre, është vepër e lavdëruar dhe se për këtë atyre u ngritën gradat dhe pozita në xhenet.

Dijetarët islamë, në komentimin e këtij hadithi, kanë thënë: “Nëse martesa nuk do të kishte asnjë vlerë tjetër, përveç kësaj (që fëmija të kërkojë falje për prindërit e tij pas vdekjes së tyre), kjo do të ishte e mjaftueshme.” (Fejdul-Kadir, 2/339)

O Allah, fali dhe mëshiroji prindërit tanë dhe shpërbleji ata me xhenet! Amin!

Përkthim: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

“Dëshiro për të tjerët, atë që dëshiron për veten tënde, do të jesh musliman”

Kjo është një formulë e thjeshtë dhe praktike dhe peshojë e Islamit tonë. Nëse dëshironi të keni...

Turqia shënon 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit

Turqia sot kremton 567-vjetorin e çlirimit të Stambollit nga Sulltan Mehmed Fatihu në vitin 1453, raporton Anadolu Agency (AA).

Turqi, falet namazi i parë i xhumasë pas pandemisë

Turqia sot rifilloi pjesërisht namazin me xhemat në xhami, përfshirë atë të xhumasë, pasi vendi i lehtësoi masat kundër pandemisë së koronavirusit...

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në...

Transmetohet nga Abdullah ibn Amër ibn el-Asi (r.a.), se Pejgamberi (savs), ka thënë: “Njerëzit më të mirë janë ata me zemër të pastër dhe...

Shiitët në Siri gërmojnë varrin e Omar bin Abdulaziz, kush ishte Kalifi i famshëm...

Grupet terroriste pro-iraniane brenda regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë zbuluar një varr që besohet se i përket Omar bin...

A do të na besonte neve Omeri r.a.?

Allahu i Plotfuqishëm nuk ka krijuar asgjë kot, asgjë nuk ka urdhëruar kot. Çdo gjë që ka krijuar, Ai e ka bërë me masë,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -