Ai që mëson për të keqen e një personi dhe e mbështet atë, do ta humbas ndihmën e Zotit

Lexo gjithashtu:

Si e penguan osmanët Portugalinë që ta përdhoste varrin e Pejgamberit a.s.?

Osmanët luajtën rol të rëndësishëm në ndalimin e sulmeve evropiane ndaj botës islamike dhe vendeve arabe. Objektivi i parë i rrethimit Portugez të botës muslimane është futja në Xhaminë e Pejgamberit - Al Jazeera

Gruaja, një mirësi e madhe për të thënë saherë “elhamdulilah”

Martesa është begati e madhe e Allahut, të cilën shumë njerëz e konsiderojnë si të mirëqenë...

Kryeministri i Etiopisë fiton Çmimin Nobel për Paqe

Kryeministri i Etiopisë, Abiy Ahmed është shpërblyer me Çmimin Nobel për Paqe për këtë vit. Komiteti norvegjez...

Islamicity Index: Zelanda e Re vendi më islamik, BeH e pesta nga të gjitha vendet muslimane

Në një studim të publikuar në vitin 2019, është konstatuar se vendi ‘më islamik’ në botë është Zelanda e...

Ammar Bashiq

“O robërit e Mi, Unë vetes Time ia kam ndaluar zullumin dhe e kam bërë të ndaluar edhe midis jush, andaj mos e bëni atë!” (Hadith kudsij, Muslimi, 1828)

“Betohem në Zotin, se ai që mëson për të keqen dhe padrejtësinë që bën një person, pastaj vazhdon ta mbështesë atë në çfarëdo kuptimi qoftë – do ta humbasë bereqetin, begatinë dhe ndihmën e Zotit në gjithçka që bënë, sepse Allahu ia ka ndaluar Vetes padrejtësinë, e lëre më krijesave!

Dhe betohem në Zotin, se ai që zgjedh të mos bëjë zullum, por të bëjë gjëra të mira, edhe nëse ndonjëherë gjatë rrugës bën mëkate, Zoti do ta ndihmojë atë në gjithçka që bën, do t’ia lehtësojë punët, do t’ia lehtësojë vuajtjet dhe do ta lartësojë në një pozitë të lartë tek krijesat, sepse është e pamundur t’i bindesh të Drejtit, e të mbetesh i poshtëruar” .

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress.ch)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nesër në Teheran nuk do të falet namazi i xhumasë

Në kryeqytetin e Iranit, Teheran, nesër nuk do të falet namazi i xhumasë për shkak të epidemisë...
- Reklamë -

Arabia Saudite pezullon umren për shkak të koronavirusit

Arabia Saudite ka pezulluar përkohësisht hyrjen në këtë vend për muslimanët që kërkojnë të kryejnë umren për shkak të frikës nga përhapja...

Shkup, shënohet Nata e Regaibit

Nën organizim të Myftinisë së Bashkësisë Fetare Islame (BFI) të Shkupit, është organizuar një program fetar për të shënuar natën Regaib (nata...

Vlera e muajit rexheb …

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na  jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin...

Subhanallah! e shiti nënën e tij të vdekur për pesë mijë euro

Një grua e moshuar në Francë, në moshën 93 vjeç, e kishte pranuar Islamin pas ikindisë, kurse kishte vdekur pas jacisë!

Një analizë rreth muajve të mëdhenj Rexheb dhe Shaban

nga Elton Karaj, Universiteti Bedër Abstrakt Në këtë artikull ne do të hedhim pak dritë mbi çështjen...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -