Bamirësia e mbështjellë me bujari dhe dashuri, e jo me përbuzje dhe nënçmim

Lexo gjithashtu:

Ndryshojeni veten tuaj!

Elvedin Hasanagić Me emrin e Allahut dhe duke i dërguar selam Pejgamberit...

Urimi i kryetarit të UBISHZ-së rastin e vitit të ri hixhri – 1441

Në emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit Të dashur vëllezër e motra!

Ebu Hamid ibn Muhammed Gazaliu – Jeta, vepra dhe aspekte të idesë

Shkruan: Nexhat Ibrahimi I. Rrethanat shoqërore Shekulli V h./X karakterizohej me...

Varrezë e improvizuar me çanta shkolle për fëmijët e vdekur në luftëra

Fondi për Fëmijë i Kombeve të Bashkuara (UNICEF) ka improvizuar një varrezë para selisë së OKB-së në...

Shejh Ali el-Tantavi, me një rasti kishte treguar:

“Natën e kaluar e pashë vajzën time sesi kishte vendosur pak fasule dhe oriz në një tepsi, pastaj kishte shtuar patëllxhan, tranguj dhe disa kokrra kajsi. Kur ajo deshi të dilte, e pyeta: “Për kë është ajo?”

Ajo më tha: “Ky ushqim është për rojtarin. Nëna më porositi që ta çoja tek ai.”

Unë i thashë: “Merr edhe lloje të tjera të ushqimit dhe vendose secilin në pjatë të veçantë, pastaj vendosi pjatat në një tepsi të madhe bakri, pastaj shtoja edhe një gotë ujë, thikën dhe pirunin.”

Ajo bëri siç i thashë, pastaj shkoi. Kur u kthye, ajo më pyeti: “Baba, pse e bëre këtë?”

Unë i thashë: “Oj vajza ime, ushqimi është sadakë dhe ndarje e pasurisë, kurse shërbimi i bukur i ushqimit është sadakë dhe ndarje e ndjenjave dhe dhembshurisë. Lloji i parë i sadakës e mbush barkun, kurse lloji i dytë i sadakës e mbush zemrën.

Nëse do t’ia kishe dërguar ushqimin ashtu siç e ke shërbyer herën e parë, rojtari do të ndjehej si lypës, të cilit ia kemi dërguar ushqimin e mbetur, ndërsa në rastin e dytë, kur i ke renditur pjatat siç të thashë, ai është ndjerë si mik i afërt dhe musafir i dashur.

Ekziston dallim i madh midis dhënies së parave dhe dhënies të shpirtit. Kjo e fundit është më e madhe edhe tek Allahu edhe tek i varfri.

Prandaj, bamirësia juaj le të jetë e mbështjellë me bujari dhe dashuri, e jo me përbuzje dhe përçmim.”

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress.ch)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -