Bukuria e pjekurisë

Lexo gjithashtu:

Historiani arab El-Verdi shkruan për murtajën e vitit 1348

Ebu Hafs Omer Ibn el-Verdi, lindi në Palestinën veriore midis viteve 1290 dhe 1292. Pas shkollimit në shkollat ​​muslimane...

Disa nga ndalimet e Allahut në lidhje me namazin

I Dërguari i Allahut (savs) ka thënë: „Nuk ka asnjë njeri që bën gabim (mëkat), pastaj ngrihet, merr abedest,...

Dashuri e vërtete nuk janë fjalët e bukura dhe të ëmbla, por veprat

Në një shtëpi të vjetër jetonte një çift bashkëkohor jashtëzakonisht i varfër. Një natë, gruaja i kërkoi burrit të...

Pse nuk shkojnë gjërat në këtë botë ashtu siç duam ne?

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi Subhanallah! Në të vërtetë kjo botë është mashtruese dhe e...

“Vetmia ime nuk varet nga prania ose mungesa e njerëzve; përkundrazi, nuk më pëlqejnë ata që ma vjedhin vetminë time pa më ofruar shoqëri të vërtetë.” Niçe

Gjatë kohë nuk kam lexuar diçka që më përshkruan më mirë! Me kalimin e kohës, shumë tmerrohem për kalimin e kohës në biseda dhe shoqëri të kota, pa qëllim…

Ndjenja e vetmisë së vërtetë midis njerëzve me të cilët nuk ndani interesa të përbashkët është shumë më e fortë se çdo ndjenjë e vetmisë. Në çaste të tilla, në të vërtetë ju dëshironi të ikni në vetmi.

Unë mendoj se ajo është pjekuri kur i zgjidhni njerëzit dhe bisedat që janë të këndshme për zemrën dhe shpirtin, kur me dikë preferoni të heshtni, sepse e dini që e kuptoni mirë njëri-tjetrin më mirë sesa ndjenja e diskutimeve apo sqarimeve disa orë…

Pjekuri është kur më shumë preferoni të jeni vetëm, sesa me shumicën e njerëzve, kur më shumë ju kënaq ta takoni të njëjtin person pesë herë me radhë, sesa pesë individë të ndryshëm që me të vërtetë nuk janë shoqëria e juaj, ose kur ikni nga njerëzit në heshtje.

Pjekuri është kur mëson të dallosh se kush ju pasuron me çdo takim, apo me kë të shkon biseda rrjedhshëm, kush të kupton edhe pa shumë fjalë.

Gjithçka tjetër është vuajtje!

Pejgamberi salAllahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: “Dallimi mes shokut të mirë dhe shokut të keq është si dallimi mes shitësit të parfumeve dhe farkëtarit. Tek shitësi i parfumeve ose blen erë të mirë, ose së paku, kur të largohesh prej dyqanit të tij do të dalësh me aromë të mirë. Ndërsa kur shkon tek punishtja e farkëtarit ose mund të të digjen rrobat, ose kur të largohesh prej aty do të dalësh duke të marrë rrobat erë të keqe.” (sh.p.)

Autore: Hana Harbić-Mušić
Përkthim: Lutfi Muaremi

[Islampress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Përse Kurani mbaron me suret El-Felek dhe En-Nas?

Njëri nga frytet e shoqërimit të shpeshtë me Kuranin është edhe kapja e detajeve dhe bukurive të...

Ndoshta nuk do ta besoni, por

Nuk e di sa mund të më besoni, por nuk dua që të qëndrojë e fshehtë, prandaj vendosa ta ndaj me ju...

Nuk kam nevojë të jem gjykatës i njerëzve që e mbajnë amanetin

Në kohën e halifatit të Ebu Bekrit (r.a.), gjyqësori iu besua Omerit (r.a.). Pas një viti që mori përsipër këtë funksion përgjegjës,...

Kujdesi për jetimët (bonjakët)

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen e tij të...

Po çka do t’i them unë Allahut në Ditën e Gjykimit?

Raportohet se Abdullah ibn Omeri kishte hasur një shërbëtor (rob), i cili i ruante delet e zotërisë së tij. Ai deshi ta...

Dy djelmosha vijnë dhe ankohen tek Hz Omeri r.a.

Raportohet se dy të rinj e sollën një njeri para halifit Omer (r.a.), kështu që Omeri i pyeti: ‘Pse e sollët këtu?’

Ua rekomandojmë

- Advertisement -