Çmimi Nobel për Fizikë u ndahet 3 shkenctarëve

Lexo gjithashtu:

Sahihu i Buhariut konsiderohet libri më i saktë pas Kur’anit famëlartë

*Nga Prof. Dr. Ahmed Omer Hashim Të gjithë dijetarët musliman janë të një mendimi...

Hixhreti – dëshmi besimi dhe mesazh organizimi

Bashkim Aliu KUPTIMI I NOCIONIT “HIXHRET”(SHPËRNGULJE) Në kuptimin etimologjik, fjala “Hixhret” do...

Problemi më i madh i fëmijëve të sotëm janë gishtërinjtë e tyre

A i jepni fëmijës suaj të luaj me plastelinë, argjilë dhe ti përdor gërshërët? Neurologu...

Izraeli plagos 49 palestinezë në kufirin e Gazës

Të paktën 49 palestinezë janë plagosur si pasojë e intervenimit të ushtarëve izraelitë ndaj protestave paqësore të...

Çmimi Nobel në Fizikë për vitin 2019 u është ndarë tre shkencëtarëve, James Peebles, Michel Mayor dhe Didier Queloz.

“Çmimi Nobel në Fizikë për vitin 2019 u është ndarë gjysma James Peebles për zbulime teorike në kozmologjinë fizike dhe gjysma tjetër bashkërisht Michel Mayor dhe Didier Queloz për zbulimin e një ekzoplaneti që rrotullohet nga një yll i tipit diellor”, u shprehën në një postim në Twitter, nga Çmimi Nobel.

Çmimi Nobel tha se laureati James Peebles mori përsipër kozmosin, me miliarda galaktika dhe grupime galaktike.

“Kuadri i tij teorik, i zhvilluar mbi dy dekada, është themeli i të kuptuarit modern të historisë së universit, nga Big Bang e deri në ditët e sotme”, theksuan ata.

Laureatët tjerë Michel Mayor dhe Didier Queloz kanë eksploruar galaktikën tonë, Rrugën e Qumështit, duke kërkuar botët e panjohura, theksuan nga Çmimi Nobel

Çmimi Nobel në Fizikë është ndarë që nga viti 1901, ndërsa deri tani 209 shkencëtarë e kanë marrë këtë çmim.

(AA)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -