Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Lexo gjithashtu:

A nuk meriton që t’i dërgojmë salavate?!

- Mbeti pa baba ndërsa ishte në mitrën e nënës, e kjo paraqet formën më të rëndë...

Agjencia e Ushqimit asgjëson 21 ton mish të BIK-ut

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë e Kosovës (AUV) ka asgjësuar 21 ton mish gjedhi që i përkiste...

Qëndrimi i Ehli-Sunnetit në lidhje me Muaviun, të birin e Ebu Sufjanit r.a.

Pyetje: Si është qëndrimi i juaj në lidhje me Muaviun, birin e Ebu Sufjanit...

Fudajl ibn Ijadi: Gënjshtar më i madh është ai që vazhdimisht kthehet në një mëkat të caktuar

Transmetohet se Fudajl ibn Ijadi ka thënë: "Nëse dijetarët islamë do të kishin pak më shumë vetëvlerësim,...

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t’i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Çfarë vlere ka futja në vrimën e miut dhe të mendoni e fokusoheni rreth lëndimit, duke e zgjeruar hapësirën e lëndimit dhe duke e zvogëluar fuqinë tuaj. Çfarë vlen t’ia marrim vetes fuqinë emocionale për ta rinisur një tentativë tjetër dhe ta pranoni qëndrimin dhe fatin e humbësit si  një konstatim i pandryshueshëm në jetën tuaj?!

Ngadhënjyes bëhesh atëherë kur plagët i shndërron në burim fuqie, kur e kupton se ti e përzgjedh atë që dëshiron ta fitosh nga jeta jote. Kuptohet që është rëndë ndërsa plagët janë të freskëta, por ato  nuk janë të freskëta me muaj e vite. Tanimë mund të gjendesh në një vend të shkëlqyeshëm dhe ta shijosh jetën e merituar dhe jo gjithmonë të rikthehemi në të kaluarën, të mendojmë rreth hakmarrjes…

Kthimi në të kaluarën i lëndon njerëzit më tepër dhe jo çasti i marrjes së goditjes, sepse çasti i goditjes ndodh vetëm një herë, ndërsa disa pandërprerë rikthehen në vendin e lëndimit. Kjo përvojë do të ndihmojë që të vendosësh se për cilët njerëz ka apo nuk ka vend në jetën tuaj. Tanimë nuk ekzistojnë më shumë enigma, sepse do të bëhet e qartë, e di kë e ke mik dhe kush pretendon të jetë i tillë.

Ngadhënjyes bëhesh kur plagët i shndërron në burim energjie, kur i anashkalon gjërat që mund të injorohen dhe të fokusohesh në gjërat e rëndësishme.. Ngadhënjyes bëhesh kur i ndërron rregullat e lojës dhe i vendos parimet tuaja, dhe jo ato që t’i imponon dikush. Ngadhënjyes bëhesh kur fillon t’i marrësh në duart tuaja vendimet duke mos u lejuar lëndimeve të menaxhojnë me ty, sepse është bërë përvoja juaj më e vlefshme në jetë.

Autor: Mario Zhuvela
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Islampress.ch.]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Profeti Muhammed: Mëshirë për botët

I Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi qoftë mbi të, është një Llambë rrezatuese (siraxh el-munir) për  gjithë njerëzimin,...
- Reklamë -

Hutbeja e javës: Kujdesi ndaj jetimëve

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen...

Pse nuk shkojnë gjërat në këtë botë ashtu siç duam ne?

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi Subhanallah! Në të vërtetë kjo botë është mashtruese dhe e përkohshme. Njeriu fiton pasuri, por...

Shejtanët i thanë Iblisit: „O udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një...

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm që nuk...

A konsiderohet pjesmarrje në mëkat, të qeshurit me mëkatin e dikujt dhe tallja me...

Është e papranueshme, nga pikëpamja islame, që muslimani (besimtari) të qeshet me mëkatin e dikujt dhe të tallet me rregullat fetare, për më tepër,...

Hutbeja e javës: Muhammedi a.s., Pejgamberi i fundit

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s....
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -