Kosova zhvillon zgjedhjet e parakohshme parlamentare, deri ora 15:00 jehona e votuesve 29.28 përqind

Lexo gjithashtu:

Tre kandidatë për postin e reisu-l-ulemasë në Sarajevë

Sot në Sarajevë është mbajtur mbledhja e Kuvendit të Bashkësisë Islame të Bosnjë dhe Hercegovinës, në të cilën...

Në Shkup dhe Tiranë kremtohet Dita e Ashures

Me aktivitete të ndryshme në Maqedoninë e Veriut dhe në Shqipëri është shënuar Dita e Ashures, e...

Hutbeja e javës: Le ta mbrojmë njëri-tjetrin

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin...

El-Xhezira njofton se ka ndërruar jetë Abdullah Mursi, djali i presidentit Mursi

Në mbrëmjen e së djeshme, për shkak të problemeve në zemër, ka ndërruar jetë Abdullah Mursi, djali i...

Ditën e stome, Kosova zhvillon zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Qytetarët e Kosovës me të drejtë vote, do të zgjedhin përfaqësuesin e tyre për formimin e ri të Kuvendit, ku nga i cili do të zgjidhet dhe më pas qeveria e re e Kosovës me mandate katërvjeçar.

Janë 1,937,869 persona që sot kanë të drejt vote, të cilat do të kenë mundësi të votojnë për 20 parti politike, katër koalicione dhe 1 kandidat të pavarur, me 1 067 kandidatë për deputetë.

Numri i Qendrave të Votimit është 895 me 2 mijë e 547 vendvotimeve. Kurse, numri i votuesve të rinj në këto zgjedhje është 111 mijë e 733 votues.

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) i Kosovës ka bërë të ditur se në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në vend jehona e votuesve deri në orën 15:00 është 29,28 për qind.

Kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka, në konferencën e tretë të rregullt për media tha se procesi i votimit në mbarë territorin e Kosovës është duke vijuar në rregull, duke veçuar, siç tha ajo “disa incidente që nuk e kanë dëmtuar procesin zgjedhor”.

“Duke u mbështetur në informacionet e komisioneve komunale të zgjedhjeve, procesi i votimit është duke vazhduar pa ndonjë problem që do të dëmtonte këtë proces zgjedhor. Poashtu duke u mbështetur në të dhënat që janë dërguar nga 2.491 vendvotime apo 98 për qind të tyre, numri i qytetarëve me të drejtë vote që kanë votuar deri në orën 15:00 është 554 mijë e 750 votues apo 29,28 për qind”, tha Daka.

Ajo theksoi se deri në këtë kohë në zgjedhjet e kaluara parlamentare të vitit 2017 kishin votuar 497 mijë e 120 votues apo 27,75 për qind e votuesve.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -