Mësuesja kërkoi që ta vizatonte Muhammedin a.s., djaloshi musliman e kreu atë detyrë në mënyrë të mrekullueshme

Lexo gjithashtu:

Shikoni se si Erdogan pyet anëtarët e Këshillit të Sigurimit për kufijtë e Izraelit

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, gjatë fjalimit të tij në mbledhjen e 74-të të Asamblesë së...

Xhamitë më të bukura të Pakistanit janë mrekulli arkitektonike

Paktistani është vendi i dytë në botë me popullsinë më të madhe, që vjen pas Indonezisë. Në këtë...

Sahihu i Buhariut konsiderohet libri më i saktë pas Kur’anit famëlartë

*Nga Prof. Dr. Ahmed Omer Hashim Të gjithë dijetarët musliman janë të një mendimi...

Tregimi kur’anor për suksesin në këtë botë dhe në botën e ardhshme

Surja Jusuf është shpallur në Mekë, vitin e 10-të pas misionit pejgamberik të Muhamedit (savs), dhe ai vit...

Uluni!

Mësuesja: Shpresoj të keni marrë pjesë në demonstratën e djeshme. Tani do t’ua shpërndajë letrat dhe dëshiroj që secili nga ju ta vizatojë karakterin e Muhamedit, sikur kjo fotografi do të publikohet në kopertinën e numrit të ardhshëm të revistës Charly Hebdo.

Nxënësi ngre dorën për ta pyetur diçka.

Mësuesja: Nuk dua pyetje!

Nxënësi: Profet i dashur, sot mësuesja nga ne kërkoi të të vizatojmë, por unë nuk e pata fatin të të takojë, ndaj i mbylla sytë.

Dhe çfarë pashë? Pashë lotët e ngrohtë në sytë e nënës sime ndërsa e lexonte biografinë tënde të nderuar (sira).

Pashë babanë tim duke e falur namazin në heshtjen e natës.

Gjithashtu, e pashë motrën time të madhe si qeshet ndërsa e frikësojnë dhe ofendojnë në rrugë.

Mandej e pashë mikun tim më të mirë i cili kërkonte ta falja edhe pse unë e ofendova atë dhe jo ai mua.

Dëshirova t’i vizatoja të gjitha ato fotografi që i kam parë.

Këtu, njerëzit duan të dëshmojnë për gjithçka, duan të shohin gjithçka.

Megjithatë, përsëri i mbylla sytë.

Dhe unë ju pashë duke ecur drejt meje, drejt nesh, ndërsa në fytyrën tënde fisnike shkëlqente buzëqeshja.

Si është e mundur që njeriu të vizatojë një buzëqeshje rrezatuese.

Mësuesja nuk më lejoj të flasë kur doja t’i shpjegoja.

Por, unë nuk jam i zemëruar me të.

Sepse, unë mendoj se ajo nuk mund ta dojë një njeri që nuk e ka takuar.

Ndërsa, sa më përket mua, unë të dua edhe pse nuk të kam takuar.

Nuk di të vizatoj mirë, por më pëlqen të shkruaj.

Dëshiroj të të shkruaj, o i Dërguar i Allahut, sikur Allahu ta mundësonte kthimin tënd vetëm disa orë, disa minuta, apo vetëm disa çaste…

Ndoshta kthimi yt do t’i ndihmonte të të njoh, o i Dërguar i Allahut.

Përktheu: Lutfi Muaremi

[Islampress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -