Nëse dëshironi ta ndaloni krizën në shoqëri, lidhni “gomarët” tuaj

Tregim domethenes

Lexo gjithashtu:

Erdogan: Do të detyrohemi të hapim kufijtë

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan deklaroi se vendi i tij nuk ka marrë mbështetjen e domosdoshme...

Ahmet Davutoglu jep dorëheqje nga partia e AKP-së

Ish-kryeministri i Turqisë, Ahmet Davutoglu, tha se ka dhënë dorëheqje nga Partia për Drejtësi dhe Zhvillim e...

A nuk meriton që t’i dërgojmë salavate?!

- Mbeti pa baba ndërsa ishte në mitrën e nënës, e kjo paraqet formën më të rëndë...

Në Arabinë Saudite fillon liga e parë e futbollit për femra

Në qytetin Xheda të Arabisë Saudite ka filluar liga e parë e futbollit për femra.

Dje lexova një përrallë qesharake por mësimdhënëse. Gjegjësisht, në përrallë përmendet se gomari ishte lidhur për një peme, kështu që erdhi shejtani dhe e zgjidhi litarin. Gomari vajti tek ara e fqinjit dhe hëngër dhe shkatërroi gjithçka. Gruaja e fshatarit kur e vërejti çfarë ka bërë gomari me të mbjellat e tyre, mori pushkën e burrit të saj dhe e vrau gomarin. Pronari i gomarit e dëgjoi krismën, dhe i irrituar duke parë gjakun që derdhej vërdallë nga gomari i tij, mori pushkën dhe vrau gruan e fqinjit. Kur fqinji u kthye në shtëpi dhe e pa gruan e vdekur dhe gomarin e fqinjit, mori pushkën dhe e vrau atë. Më vonë shejtani u pyet: “Çfarë ke bërë?” Ai u përgjigj: “Asgjë, përveç se që e zgjidha gomarin”.

Njerëzit e arsyeshëm e dinë që gomarllëku nuk është i lidhur ekskluzivisht me krijesën katërkëmbëshe, por që kjo është cilësi e shumë njerëzve. Derisa “gomarët” e tillë janë të lidhur, bota është në qetësi. Megjithatë, atë çast kur ai zgjidhet apo i këputet litari, pasojnë shkatërrimi i të mbjellave, tokës dhe njerëzve. Dhe populli i cili i zgjidh ata “gomarë”, duke e ditur gomarllëkun e tyre, simbolizon shejtanin dhe për këtë do të jetë përgjegjës.

Krizat botërore për të cilat jemi dëshmitarë, nuk do të kishin përfshirjen e tillë armiqësore sikur “gomarët” të mbeteshin lidhur. Por, ne i kemi zgjidhur dhe tani ata shkatërrojnë gjithandej, bëjnë krime dhe ngatërresa në tokë, në veçanti udhëheqësit politik me cilësi gomari, por edhe mediet (gazetarët) dhe individët të cilët i shfrytëzojnë mediet, në veçanti rrjetet sociale, u ndihmojnë “gomarëve” të bëjnë dëm dhe krizë të madhe. Sepse, çfarë mund të prish një “gomar”, njëqind të mençur nuk e rregullojnë dot, e lëre më kur askush nuk ndërmerr asgjë.

Të tillë harrojnë se liria është përgjegjësi dhe jo lirim nga përgjegjësia. Njeriu është i lirë aq sa është i vetëdijshëm për përgjegjësitë, të drejtat dhe detyrat e tij. Prandaj ndalimi i zgjidhjes së “gomarëve” është krejtësisht e ndaluar, sikur edhe ndalesa ti furnizosh me armë të çmendurit. Dhe, nëse njerëzit duan ta ndalojnë krizën, atëherë së pari duhet t’i lidhin “gomarët” e tyre.

Burimi: Akos.ba
Përktheu: Lutfi Muaremi
[Islampress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -