Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Lexo gjithashtu:

Çka duhet të bëj, që t’i afrohem Xhennetit, e t’i largohem Xhehennemit?!

Vëllezër të dashur, xhemat i respektuar! Tirmidhiu në Sunenin e tij regjistron se Pejgamberi (savs) ka...

Tokyo zgjedhet për herë të tretë qyteti më i sigurt në botë

Revista “The Economist” përsëri ka përzgjedhur Tokyo-n si qytetin më të sigurt në botë.

Përse falemi sikur me qenë namazi ynë i fundit?

Dr. Abdudaim El-Kehil Përse i Dërguari i Allahut (sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem) na ka...

7 shenja që tregojnë se jemi prindër të mirë

Nadene van der Linden Prindërit shpesh herë shqetësohen se po dështojnë me fëmijët...

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa askush, madje as gishtin nuk po e lëvizë, kurse ai (nderi i muslimanëve) është edhe më i shenjtë se shenjtëria e Qabesë. Këtë e ka thënë pejgamberi Muhamedi (savs), i cili nuk flet sipas tekave të tij.

Po, nderi i muslimaneve është më i shenjtë sesa shenjtëria e Qabesë së ndritshme!!

Pothuajse nuk ka shtëpi muslimane, ku nuk ka fotografi të Qabesë, levha, makete…

Por, unë në asnjë shtëpi muslimane, asnjëherë nuk kam hasur ndonjë levhë, në të cilën shkruan:  “Kujdesuni për nderin e muslimanëve!”

Ndërkaq, i dashuri i Allahut dhe udhëheqësi dhe modeli ynë deri në Ditën e Gjykimit, Muhamedi (savs), ka thënë: “Me të vërtetë muslimani e ka të ndaluar (haram) gjakun, pronën dhe nderin e muslimanit tjetër!!”

Mund të thuhet, duke u ndërlidhur me këto fjalë të shenjta se, jeta, (përkatësisht, gjaku) deri diku po respektohet, prona po respektohet pak, ndërsa me nderin e muslimanëve po luhet dhe ai është duke u shqelmuar, sikur që fëmijët luajnë dhe e shkelmojnë topin!

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress.ch)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Profeti Muhammed: Mëshirë për botët

I Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi qoftë mbi të, është një Llambë rrezatuese (siraxh el-munir) për  gjithë njerëzimin,...
- Reklamë -

Hutbeja e javës: Kujdesi ndaj jetimëve

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen...

Pse nuk shkojnë gjërat në këtë botë ashtu siç duam ne?

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi Subhanallah! Në të vërtetë kjo botë është mashtruese dhe e përkohshme. Njeriu fiton pasuri, por...

Shejtanët i thanë Iblisit: „O udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një...

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm që nuk...

A konsiderohet pjesmarrje në mëkat, të qeshurit me mëkatin e dikujt dhe tallja me...

Është e papranueshme, nga pikëpamja islame, që muslimani (besimtari) të qeshet me mëkatin e dikujt dhe të tallet me rregullat fetare, për më tepër,...

Hutbeja e javës: Muhammedi a.s., Pejgamberi i fundit

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s....
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -