Për këtë ajet kur’anor hz. Omeri ra për toke dhe tre ditë nuk doli nga shtëia

Lexo gjithashtu:

Pasojat e tërmetit në Shqipëri, të lënduar dhe dëme materiale

Tërmeti i fuqishëm që goditi Shqipërinë ka shkaktuar lëndimin e 132 personave dhe dëmtimin e qindra banesave.

Stambolli goditet nga një tërmet 5,8 ballësh (VIDEO)

Stambolli është goditur nga një tërmet 5,8 ballësh me epiqendër në Detin e Marmarasë, në ujërat e...

Hutbeja e javës: Muhammedi a.s., Pejgamberi i fundit

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e...

Rasti Handke: Çmimi Nobel nuk mund t’i merret fituesit

Pasi shumë individë dhe organizata dënuan ashpër vendimin e Komitetit për Letërsi të Akademisë suedeze të...

Një ditë prej ditësh, hz. Omeri, e lexoi ajetin e Kur’anit fisnik, i cili e bëri që të bie pa ndjenja dhe pavetëdije. Tre ditë me radhë nuk doli nga shtëpia dhe vetëm kishte qarë. Njërëzit duke menduar se është i sëmurë, kishin shkuar ta vizitonin. Por ai, në fakt, nuk ishtë i sëmurë, por një ajet kur’anor, teksa e kishte lexuar, e kishte hedhur në shtratë. Këta janë fjalët e Kur’anit nga sureja Et-Tur që ai i kishte lexuar: “Është e vërtetë se dënimi i Zotit tënd patjetër do të ndodhë. Atë nuk ka kush që mund ta largojë.“ (Et-Tur, 7-8). Vetëm dy vargje mjaftuan që Omerin e „fuqishëm“ ta rëzojë për toke. Kjo është zemra e besimtarit! Këta janë besimtarët e vërtetë, zemrat e të cilëve, siç thotë Zoti, “kur përmendet All-llahu u rrëqethen zemrat e tyre dhe kur u lexohen ajetet e Tij u shtohet besimi, dhe që janë të mbështetur vetëm te Zoti i tyre.” (Enfal, 2). Zemrat e besimtarëve janë të gjalla dhe të ndjeshme karshi ajeteve të Kur’anit famëmadh.

Përshtati: Mehas Alija

(Islampress.ch)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Hutbeja e javës: Muhammedi a.s., Pejgamberi i fundit

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e...
- Reklamë -

Mevludi – Historiku dhe rëndësia

Muslimanët në mbarë botën, pra edhe në viset tona, për çdo vit me rastin e 12 rebiul-evvelit, ditëlindjes së të dërguarit të Allahut Muhamedit...

Kush dëshiron që t’i shtohet nafaka dhe t’i zgjatet jeta, le të…

Në kuadër të bamirësisë bën pjesë edhe sjellja dashamirëse ndaj të afërmve. Mirësjellja me të afërmit është një lloj i veçantë i bamirësisë (ihsanit).

Ikja nga vdekja

"Thuaj: S’ka dyshim se vdekja prej së cilës po ikni, ka për t’ju zënë, e mandej do të silleni te Ai që...

A të kuptuam drejtë, o pejgamber i Zotit?

Mr. Rejhan Neziri Paqja dhe bekimet e Zotit qofshin mbi ty, o i Dërguar i Zotit!

Viliam Mur: Historia nuk regjistron asnjë reformatorë i cili i zgjoi shpirtrat e njerëzve...

Orientalisti skocez, Viliam Mur, i lindur në Glazgov më 27 Prill 1819 e ka studiuar jetën e të Dërguarit të Allahut, Muhammedit salAllahu alejhi...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -