Qëndrimi i sheriatit mbi pagesën e kompensimit për raste të vdekjes në aksident automobilistik

Lexo gjithashtu:

Familja “strehon” 60.000 bletë pa dijeni, merr 50 kg mjaltë (video)

Mjalti, një prej begative më të mira të natyrës, mund të bëj vendin aty ku më së...

Manifestimi i Ashuras sipas Islamit

Falënderimet janë për Allahun e Madhërishëm, Zotin tonë të Cilin e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë, falje...

Cili shtet konsumon më së shumti bukë?

Shteti që konsumon më shumë bukë në botë është Turqia. Llogaritjet tregojnë se mesatarja e çdo personi...

Tre mësime nga xhuzi 29

Në jetë do të takojmë besimtarë që duan ti ngjajnë Pejgamberit a.s. në shumë gjëra edhe në pamjen...

PYETJE:

Selam alejkum.

Prindërit e mi e kanë humbur jetën (Allahu i mëshiroftë) në një aksident automobilistik duke ecur si këmbësor. Unë kam të drejtë në kompensim, d.m.th. kompensim për dhimbje shpirtërore nga kompania e sigurimit, ku i siguruari ishte fajtor për këtë aksident.

A janë haram ato para nëse i marr? Dhe a mund të konsiderohet kjo si shpagim i gjakut, siç është e përcaktuar në Kuranin famëlartë?

PËRGJIGJE:

Alejkum selam.

Nuk ka asnjë pengesë që ta merrni atë kompensim, sepse ai është detyrim i paraparë me ligj për viktimat e pjesëmarrësve në trafik. Mjetet që i merrni duhet t’i drejtoni aty ky është edhe pëlqimi i Allahut. Më e mira do të ishte, në ndonjë bamirësi në emër të prindërve tuaj. Ju, gjithashtu, mund t’i shfrytëzoni edhe personalisht nëse keni nevojë për to, por më mirë është, nëse i jepni vakëf në emër të prindërve tuaj.

Fetva- ul-emin prof. dr. Enes Ljevaković

Përkthim: Miftar Ajdini

(Islampress.ch)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Ato na zbulojnë esencën njerëzore, dobësinë dhe brishtësinë, dobësinë dhe ndjeshmërinë, prirjen drejt pashpresës dhe dëshpërimit. I...

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Bamirësia ndaj prindërve është një prej shkaqeve më të mëdhenj të arritjes së mëshirës së Allahut. Të gjithë e...

Islami përballë terrorizmit

Hoxhë Nehat Ismaili Kujt i shërben terrorizmi? Kush dëshiron që problemet e Lindjes së Mesme t’i transferoj në botën...

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -