Rreth 24,000 turistë vizituan Arabinë Saudite në dhjetë ditë

Lexo gjithashtu:

Dialektika e politikës dhe kulturës – nga Halil Avdulli

Halil Avdulli A janë kushtet dhe rrethanat politike formësuese të kulturës se një shoqërie...

Muslimanët në Gjermani: Nuk kemi pse ndryshojmë ne, të ndryshojnë ekstremi i djathtë

Ata që mbështesin partinë Alternativa për Gjermaninë (AfD) në zgjedhje kanë vënë në pushtet “ekstremistët e krahut...

A dëshironi që prindërve tuaj tu rriten gradat dhe pozita në xhenet edhe pas vdekjes së tyre?!

A ka ndonjë prej nesh, që nuk do të dëshironte të bëjë ndonjë vepër pas vdekjes së prindërve të...

Ai që mëson për të keqen e një personi dhe e mbështet atë, do ta humbas ndihmën e Zotit

Ammar Bashiq “O robërit e Mi, Unë vetes Time ia kam ndaluar zullumin...

Arabia Saudite mirëpriti rreth 24,000 turistë për dhjetë ditë, bëri të ditur televizioni shtetëror i këtij vendi.

Më 27 shtator, autoritetet atje njoftuan se do të ofrojnë viza për qytetarë të dhjetëra vendeve të botës dhe se do t’i zbusin kodet e veshjes për vizitoret gra.

“Për dhjetë ditë, rreth 24,000 të huaj kanë hyrë në Arabinë Saudite me viza turistike”, reportoi televizioni shtetëror, duke u thirrur në Ministrinë e Jashtme saudite.

Hapja e turizmit thuhet se është prioritet për princin saudit të kurorës, Mohamed bin Salman, i cili synon të zvogëlojë varësinë e Arabisë Saudite nga nafta.

Deri më 27 shtator, shteti ultra-konservator islamik u ka dhënë viza vetëm pelegrinëve myslimanë, punëtorëve të huaj dhe, së voni, spektatorëve në ngjarje sportive ose kulturore.

(Zeriinfo)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -