SHBA dërgon forca shtesë për t’i ruajtur fushat e naftës në Siri: Rusia dërgon 300 çeçen për ta ruajtur kufirin…

Lexo gjithashtu:

“…dhe përpjekjet e tij do të shihen së shpejti, padyshim.”

Urtësi kur’anore “...dhe përpjekjet e tij do të shihen së shpejti, padyshim.” (En-Nexhm,...

Si e pranoi Islamin doktor Lawrence Brown?

Ngjarjen e tregon dijetari i njohur saudian, Selman El-Aude, në një prej shkrimeve të tij.

Pagesa e tatimit me para të kamatës

Pyetja: A lejohet që me para të kamatës të paguhet tatimi në qarkullim me...

Madhështia e Pejgamberit a.s. pas fitores në Bedr

Ka shumë tekste dhe ligjërata që flasin për luftën e Bedrit,  por shpesh anashkalohet një detaj. Në...

Udhëheqësit ushtarakë amerikanë përgatisin plan kundër rikthimit të ISIS-it në Siri, plan i cili duhet të sigurojë që fushat e naftës siriane të mos bien në duart e Iranit ose të ndonjë grupi tjetër të armatosur, tha të enjten senatori republikan Lindsay Graham, raporton Hina.

“Ekziston plan i shtabit kryesor i cili do të mund të funksionoi, mirëpo edhe duhet të parandalojë rikthimin e ISIS-it, apo marrjen e fushave të naftës nga ana iraniane apo të ISIS-it, potencoi senatori republikan për gazetarët.

Graham njoftimin e bëri pas takimit me Shefin e Shtabit të Ushtrisë amerikane në Shtëpinë e Bardhë.

“Jam pak i inkurajuar sepse del në shesh një plan i cili i përmbush qëllimet tona kryesore në Siri,” tha Graham.

Sipas fjalëve të zyrtarëve të mbrojtjes amerikane, SHBA në Sirinë lindore do të vendos forca shtesë për ruajtjen e fushave të naftës. Ai operacion do të kryhet me ndihmën e forcave demokratike Siriane kurde (SDF).

“SHBA do t’i përforcojë forcat e veta, në koordinim me partnerin e vet SDF”, potencoi ai në deklaratën e tij.

Policët rus  janë nga Çeçenia

Rusia dërgoi në Siri edhe 300 polic ushtarak nga Çeçenia për kryerjen e “obligimeve speciale në zonën 30 km. Në kufirin siriano-turk”, theksoi Ministria e Mbrojtjes ruse, njofton Tanjug-u.

Obligimi i tyre është patrullimi në zonën e përmendur dhe ndihmën e tërheqjes së kurdëve dhe armatimit të tyre 30 km. Nga kufiri turko-sirian.

[Islampress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ai ishte i Derguari i Zotit

Alija Izetbegovic Si sot, para më shumë se 14 shekujsh ka lindur Profeti i Islamit, Pejgamberi ynë, Muhamedi a.s.Jemi...

Brishtësia intelektuale midis lirisë së mendimit dhe mënyrës së të shprehurit

Nehat Ismaili Liria e të menduarit dhe shprehurit është vlerë e padiskutueshme që shenjtërohet nga të gjithë por në disa momente keqinterpretohet...

Pse lindja e Muhammedit a.s. është festë e madhe?

Sejjid Muhammed el-Malikij Është e vërtetë se në Islam i kemi vetëm dy festa, Fitër Bajramin...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -