Si e pranoi Islamin doktor Lawrence Brown?

Lexo gjithashtu:

Qytetërimi islam, një superqytetërim

Pak njerëz e dinë se themelet e mjekësisë moderne, të aplikacioneve programore, të matematikës, fizikës dhe astronomisë...

BE: Të merren masa për parandalimin e përndjekjes për shkak të fesë dhe besimit

Bashkimi Evropian (BE) ka deklaruar se vendosja në objektiv (persekutimi) i personave për shkak të fesë ose...

“Deri në agim kam qenë në disko – çfarë argëtimi !!”

Shejtani i mashtron lehtësisht njerëzit! Ai i shtynë ata që me orë të tëra të përgatiten për të dalë...

Tregim: Babai i një dijetari dhe shega

Abdullah b. Mubarek ishte një nga dijetarët, fetarët dhe luftëtarët më të mëdhenj islamikë. Babai i tij, si...

Ngjarjen e tregon dijetari i njohur saudian, Selman El-Aude, në një prej shkrimeve të tij.

Njëherë më vizitoi doktori Lawrence Brown (oftalmolog nga SHBA-të, i cili tani jeton në Medine dhe ka shkruar disa vepra kritikë ndaj ungjijve). I kam kërkuar që të ma tregojë historinë e pranimit të Islamit nga ana e tij dhe më tha:

“I studiova fetë ekzistuese dhe ato më çuan deri te ateizmi. Në ndërkohë më lindi një vajzë e cila ishte e sëmurë prej zemrës. Mjekët më thanë se nuk ka shpresë për shërimin e saj. Hyra ta shoh dhe pash se trupi i saj ishte mavijosur. Nga dhoma e saj dola duke qarë dhe shkova drejtë e te dhoma që ishte e paraparë për lutje. Me një përulje të madhe ju drejtova Zotit me këtë lutje: “O Zot i Madh, nëse je duke më dëgjuar, të lutem më ndihmo! Kam për të të qenë gjithmonë falënderues dhe do të orvatem që të të njoh më shumë dhe të të adhuroj me sinqeritet.”

“Pas një kohe u ktheva përsëri në Spital dhe ç’të shohësh, gazim i madh dukej në fytyrën e mjekëve. Me thanë se shëndeti i vajzës sime ishte përmirësuar, i është kthyer fuqia dhe se e ka kaluar fazën kritike. Pas kësaj, ajo nuk qëndroi gjatë në spital. Sot është shumë mirë dhe jeton në Japoni. Ja pra, ky ishte rasti që më ktheu kah Allahu dhe me bëri që ta pranoj Islamin.”

(Islampress.ch)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Nëse do të pyesim se a ka dikush që e pështynë Qabenë, të gjithë do të thoshin “Zoti na ruajtë!”

Mirëpo, nderi i muslimanëve po pështyhet çdo ditë, po shkelet me këmbë dhe po goditet me kazmë, ndërsa...
- Reklamë -

Parashenjat e Kijametit, të cilat po i shikojmë në televizor

Ali ibn Ebi Talibi (r.a.), ka thënë: "Pejgamberi (savs) na e fali namazin e sabahut, dhe kur e përfundoi namazin, një njeri...

Ju bëheni ngadhënjyes kur filloni plagët t’i ktheni në burim fuqie!

Ngadhënjyes bëhesh kur fillon plagët t'i kthesh në burim fuqie, kur e kupton se vetë-keqardhja pas lëndimit nuk vlen aspak.

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus.

Udhëzimi më i mirë për të jetuar

Enes ibn Malik transmeton se një beduin erdhi në xhami dhe pasi që u përshëndet, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., e pyeti:...

Islami në vendin e Mayanëve të lashtë. Mbi 5500 fshatarë e pranojnë Islamin

Që nga viti 1989, të paktën 5.500 meksikanë e kanë pranuar fenë islame në shtetin jugor meksikan Chiapas. Kjo është shumë e rëndësishme në...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -