“Udhëzimi Kur’anor” i piktorit osman shitet për rreth 6 milionë dollarë

Lexo gjithashtu:

A e dini cila është dita juaj më e lumtur dhe më e rëndësishme në jetë?

Cila është dita juaj më e lumtur dhe më e rëndësishme në jetë? A...

Dallimi në mes të babait dhe nënës

Ai që ju do deri sa të sheh që i keni mbyllur sytë, është nëna juaj, kurse ai...

Namazi i jacisë së fundit në vitin 1440 hixhri (Video)

Është falur edhe namazi i jacisë së fundit për vitin 1440 haxhri në qytetin e bekuar të...

Besimi dhe morali i kohëve të vështira

Mehmet Görmez Krejt në fillim i shpreh keqardhjen time të thellë popullit tonë, botës islame si dhe mbarë...

Një pikturë nga piktori osman i shekullit të 19-të, Osman Hamdi Bey, është shitur në një ankand në Londër për pothuajse 6 milionë dollarë.

Piktura “Udhëzimi Kur’anik” iu shit një blerësi të panjohur në ankandin Sotheby’s në Londër për 4,64 milionë stërlina (5,92 milionë dollarë).

Para ankandit, vepra artistike u vlerësua nga 3 deri në 5 milionë stërlina.

Piktura ishte pjesë e veprave të rëndësishme nga Koleksioni Najd.

Vepra “Vajza që reciton Kur’an” e piktorit Osman Hamdi Bey muajin e kaluar iu shit Muzeut të Arteve Islame në Malajzi për 6,3 milionë stërlina.

Osman Hamdi Bey ishte një piktor pionier turk që jetoi midis viteve 1842-1910.

(AA)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Pompeo: Pekini po përpiqet të fshijë fenë islame, solidaritet për të mos e lejuar

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara kanë vendosur një ndalim të hyrjes...

Kuvendi i BIK-ut miratoi themelimin e Institutit për Studime dhe Hulumtime Islame

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku janë aprovuar të gjitha pikat e rëndit të...

Bashkësia Islame e Kosovës me masa të reja parandaluese për përhapjen e COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës (BIK) duke u nisur nga parimi i ruajtjes së shëndetit, ka marrë masa dhe rekomandime të...

Nuk ka asnjë mik si ai që ka frikë nga Allahu, dhe vetëm për...

Shpesh pyesim veten se ku qëndron suksesi dhe si mund ta ndryshojmë gjendjen e muslimanëve në të cilën ata gjenden sot?!

“Gjenocidi i Srebrenicës mund të mos ndodhte”

Grupi i Solidaritetit me Bosnjën tha se gjenocidi i Srebrenicës mund të mos kishte ndodhur nëse qëllimi i fuqive të botës do...

“Hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim rikthim në origjinalitet”

Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Muslimanë, Ali Muhyiddin al-Qaradaghi tha se hapja e Ajasofjës si xhami për adhurim nënkupton...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -