“Zhgënjim dhe gabim i madh mos fillimi i negociatave me Tiranën dhe Shkupin”

Lexo gjithashtu:

Tre mësime nga xhuzi i 28

Allahu dëgjon dhe vëzhgon çdo preson. Allahu i kushton vëmendje secilit që i ankohet Atij. Shembulli më i...

Erdogan, kritika Macronit dhe muslimanëve: i pari i paditur, të dytët të paaftë

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan përsëri kritikoi të hënën  homologun e tij francez Emmanuel Macron, duke i...

Tre mësime nga xhuzi i 30

Kohën dhe energjinë tonë duhet ta harxhojmë me personat që na duan dhe kërkojnë të jenë përkrahja jonë...

Perurohet xhamia e re ne Çeçeni

Eshte peruruar ne Çeçeni xhamia e re e cila sipas liderit te Çeçeneve Ramazan Kadirov eshte xhamia me e...

Kryetari i Komisionit të Bashkimit Evropian (BE) Jean-Claude Juncker, duke folur për vendimin e mosfillimit të negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, tha se është një zhgënjim dhe gabim i madh.

Juncker, i cili foli në Asamblenë e Përgjithshme të Parlamentit Evropian (PE) në Strasburg, vlerësoi Samitin e Liderëve të BE-së që u zhvillua javën e kaluar.

Ai vendimin e liderëve të BE-së për mos fillimin e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut e vlerësoi si “një zhgënjim dhe gabim i madh”. “Ky vendim ndikon thellë të dy vendet. Askush nuk do t’i besojë Evropës që njëkohësisht premton dhe nuk mban premtimin”, theksoi Juncker.

– “Brexit humbje kohe dhe energjie”

Juncker komentoi edhe procesin e largimit të Britanisë së Madhe nga BE-ja (Brexit). “Ndjej dhimbje që një pjesë të gjatë të detyrës sime ia dedikova Brexitit. Brexit është humbje kohe dhe energjie”, tha ai.

Ndërkohë edhe presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk, tha se “Duhet të jemi të gatshëm për çdo lloj skenari. Ashtu siç i tregova edhe kryeministrit britanik (Boris) Johnson, largimi pa marrëveshje asnjëherë nuk do të jetë preferenca e BE-së”.

(AA)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kush do të jenë të shpëtuar?

Allahu i Lartësuar u ka dërguar njerëzve në Tokë pejgamberët e Tij, të cilët ua mësuan atyre fenë...

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore, kurse injoranti i padijshmëm nga një humbje i bën dy

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes...

Interpretuesi i njohur i ilahive me origjinë nga Shkupi, Mesut Kurtish tha se një artist nuk mund të jetë i suksesshëm vetëm...

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

"O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)..." (Bekare, 208). Besimi ynë është paqe, është siguri. Si rrjedhojë, radhët tona, banesat,...

Një nga duatë e fuqishme nga Kurani

Një nga duatë e fuqishme nga Libri i Madh: رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -