Egjipt: më shumë se 4,000 fëmijë në burgjet e regjimit të Sisit

Lexo gjithashtu:

Trump e ndryshon muhabetin: PKK më e keqe se DEASH

PKK "mbase" përbën kërcënim më të madh terrorist sesa organizata terroriste DEASH, tha presidenti i Shteteve...

Israja dhe Miraxhi në kohën e pandemisë së virusit Korona

Hfz. Mehas Alija Të nderuar lexues! Sipas kalendarit të përgatitur nga Unioni i...

Mesimi qe hoxha i dha mesuesit

Tregohet se nje here nje mesues shkon tek mejtepi i hoxhes pasi kishte nevoj per dicka. I...

Hurma me qumësht, ilaç që bën mrekulli për shëndetin

Është një ndër mjekimet më të lashta popullore përdorur mijëra vjet më parë për t’u mbrojtur nga...

Katër organizata egjiptiane për të drejtat e njeriut kanë dokumentuar arrestimet dhe ndalimet e më shumë se 4,000 fëmijëve në Egjipt midis 2013 dhe 2019. Këto organizata kanë paralajmëruar këto ditë për shkelje të rënda të të drejtave të fëmijëve të parashikuara në kushtetutën egjiptiane dhe konventat ndërkombëtare.

Pas protestave që u zhvilluan në 20 shtator të këtij viti, regjimi i Sisit arrestoi midis 111 dhe 192 fëmijë, prej tyre deri në 11 vjeç, sipas një raporti të organizatave të të drejtave të njeriut në Egjipt.

“Mbi 3,000 fëmijë janë nënshtruar torturave të ndryshme në burgjet egjiptiane midis 2013 dhe 2015.”

Organizatat për të drejtat e njeriut u kanë bërë thirrje autoriteteve egjiptiane që “të lirojnë menjëherë nga paraburgimi të gjithë fëmijët e arrestuar për arsye politike”. /tesheshi.com/

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -