Imami flet gjuhën e shenjave për besimtarët e shurdhër

Lexo gjithashtu:

A e dini se nga cila sexhde qanë shejtani

Çdo herë kur njeriu bën sexhden et-tilave (sexhden e cila bëhet me rastin e leximit të ajetit në...

Pasi nuk u pajtuan se kush do të prijë në namaz të xhumasë, imamët mbajtën dy hutbe

Një video incizim interesant nga Libani, më saktë nga kampi palestinez i refugjatëve Rashidieh, është publikuar në...

Paqja mbetet “ëndërr e paarritshme” për familjen siriane

Gjersa konflikti në Sirinë e shkatërruar nga lufta ende vazhdon, një familje që jeton në kushte të...

Favoret nga kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve

Milazim Krasniqi Kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve, para së gjithash, ka qenë...

Një imam turk që është aktiv në provincën Mugla ka mësuar gjuhën e shenjave, në mënyrë që të jep ligjërata fetare për besimtarët e shurdhër.

Idris Sari po konsiderohet si shembull nga komuniteti, pasi është në gjendje që të flasë dhe të jep shpjegim në gjuhën e shenjave, në të njëjtën kohë.

Ai tha se kishte kërkuar nga drejtoria e çështjeve fetare që të merrte një trajnim disamujor, në mënyrë që gjatë të premteve, asnjë prej besimtarëve të mos mbetet pa marrë mesazhin.

Sari shton se e kishte konsideruar si të dhimbshëm faktin se të shurdhrit nuk kishin mundësi të bashkëngjiteshin në faljen e përbashkët të namazit në xhami, duke kujtuar se fjalët e imamit janë sinjale për zhvillimin e lutjeve.

Ai madje thotë se ka filluar dhe të japë mësime mbi shpjegimet kuranore për të interesuarit që flasin përmes gjuhës së shenjave. /tesheshi/

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

A është private apo e përbashkët?

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit...

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Bota muslimane është botë që fle, andaj është shumë e lidhur me ëndrrat dhe flet për to.Bota muslimane ndjehet e trishtuar, në...

Egjipti

Egjipti eshte vendi ku ndodhet Imam Husejni, r.a., Zejnebja, Nefisja, Sukejna, Rukaja, Hasan Enveri, Ali Zejnul Abidini, Ahmed Derdiri, Sejid Bedeviu, Kinaiu,...

Duaja pas namazit dhe fërkimi i fytyrës pas lutjes

(...) Sikur që përmendëm më lartë, është e preferueshme (mustehab) që pas dhikrit të bëhet edhe duaja e namazit.

Cilat vlera i tradhëtoi teroristi i Vjenës

Shkruan: Prof. Dr. Fikret Karçiç Më 2 nëntor, rreth orës 8 pasdite, një sulmues i armatosur rëndë hapi...

Medresistja Erjonë Bresa fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”

Erjonë Bresa, nxënëse e klasës 11/6 e medresesë Alauddin, Paralelja e ndarë fizike në Prizren, është fituese e garës ndërkombëtare të matematikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -