Kombet e Bashkuara: Vdekja e Mursit është ‘vrasje arbitrare e aprovuar nga shteti’

Lexo gjithashtu:

O biri im, përmirësoji kushtet e jetesës në shtëpinë e pleqve, se do të kesh nevojë

Pas vdekjes së babait, djali e çoi nënën e tij në shtëpi të pleqve, dhe nganjëherë shkonte e vizitonte.

Ky ishte Salahudini, po ne ku jemi?

Salahudin Ejubi, ai hero dhe luftëtar i patrembur, deri në Ditën e Gjykimit do të mbetet shembull se...

Bezdia dhe mërzia nuk kanë vend në jetën e besimtarit

Pasha kohën! Me të vërtetë, njeriu është në humbje, përveç atyre që besojnë dhe bëjnë vepra të...

Namazi dhe celulari, kush ka përparësi sot?

Më parë asnjëherë nuk është dëgjuar muzika në xhami, as që është thirrë ezani në WC, derisa...

Ekspertët e pavarur të Kombeve të Bashkuara theksuan në raportin e ditës së premte se vdekja e ish-kryetarit egjiptian Muhamed Mursi, i cili vdiq në qershor të këtij viti pasi u rrëzua në gjykatë, konsiderohet si “vrasje arbitrare të aprovuar nga shteti”.

Udhëheqësi i Vëllazërisë Muslimane u burgos në “kushte që konsiderohen si brutale, veçanërisht gjatë pesë viteve që ai kaloi në burgun e Tora”, thanë ekspertët në një deklaratë, transmeton Hina, duke iu referuar AFP.

Vdekja e tij “për shkak të kushteve të këqija mund të quhet “vrasje arbitrare e miratuar nga shteti”,  thanë një ekipë ekspertësh të udhëhequr nga raportuesja speciale Agnes Callamard dhe Grupi i Punës i KB për burgosjet arbitrare.

Mursi, kryetari i parë i zgjedhur në mënyrë demokratike në Egjipt, vdiq në qershor të këtij viti pasi u rrëzua gjatë një seance gjyqësore në gjykatën e Kajros.

Mursi u burgos pasi që në Korrik të vitit 2013, pas një grusht shteti të gjeneralit Abdel Fattah el-Sisi, komandantit ushtarak dhe kryetari aktual i Egjiptit.

Mursi kaloi gati gjashtë vite në burg, në izolim të plotë, pa kujdes shëndetësor për diabetin dhe hipertensionin, pohuan ekspertët.

Ekspertët theksuan se autoritetet qenë paralajmëruar për përkeqësimin e shëndetit të tij, gjë që shkaktoi vdekjen e tij.

Sipas deklaratës së tyre, nuk ka asnjë provë që autoritetet iu përgjigjën paralajmërimeve edhe pse pasojat ishin të parashikueshme.

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kush do të jenë të shpëtuar?

Allahu i Lartësuar u ka dërguar njerëzve në Tokë pejgamberët e Tij, të cilët ua mësuan atyre fenë...

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore, kurse injoranti i padijshmëm nga një humbje i bën dy

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes...

Interpretuesi i njohur i ilahive me origjinë nga Shkupi, Mesut Kurtish tha se një artist nuk mund të jetë i suksesshëm vetëm...

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

"O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)..." (Bekare, 208). Besimi ynë është paqe, është siguri. Si rrjedhojë, radhët tona, banesat,...

Një nga duatë e fuqishme nga Kurani

Një nga duatë e fuqishme nga Libri i Madh: رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -