Në Paris, marshim i madh kundër islamofobisë

Lexo gjithashtu:

“Zhgënjim dhe gabim i madh mos fillimi i negociatave me Tiranën dhe Shkupin”

Kryetari i Komisionit të Bashkimit Evropian (BE) Jean-Claude Juncker, duke folur për vendimin e mosfillimit të negociatave...

Stamboll, hapet Samiti Botëror Hallall dhe “Hallall Expo”

Eventet simotra që përqendrohen në produktet hallall, të prodhuara nën udhëzimet islame, janë hapur në kryeqytetin tregtar...

Zekati dhe sadakatul-fitri, detyrë prioritare e myslimanëve

Siguroni pasuritë tuaja me dhënien e zekatit” (Hadith) Zekati bënë pjesë ndër shtyllat e...

Pse gratë muslimane mbulohen? kjo është përgjigjja më e mirë në këtë pyetje

Për shumë njerëz, sidomos për ata në botën perëndimore, nuk është e qartë se pse disa gra muslimane...

Sot në Paris u mbajt një marshim i madh kundër islamofobisë për ta shënuar sulmin ndaj xhamisë në Bayonne.

Shkaku kryesor i marshimit ishte ish-kandidati i ekstremit të djathtë i cili u përpoq t’ia fuste zjarrin xhamisë dhe qëlloi dy burra që u përpoqën ta ndalonin.

Shkak është edhe rasti kur një zyrtar lokal i së djathtës ekstreme e ndërpreu seancën e këshillit rajonal duke kërkuar që gruaja muslimane që e shoqëronte një grup gjimnazistësh ta hiqte shaminë e saj, duke u thirrur në parimet e sekularizmit.

Agjencitë raportojnë se ky veprim rihapi polemikën rreth hixhabit.

Marshimi i sotëm u nxit nga një artikull i botuar në gazetën ‘Liberation’, që e nënshkruan disa figura publike, disa prej të cilëve më vonë e tërhoqën nënshkrimin për mosmarrëveshje me përmbajtjen tekstuale.

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kush do të jenë të shpëtuar?

Allahu i Lartësuar u ka dërguar njerëzve në Tokë pejgamberët e Tij, të cilët ua mësuan atyre fenë...

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore, kurse injoranti i padijshmëm nga një humbje i bën dy

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes...

Interpretuesi i njohur i ilahive me origjinë nga Shkupi, Mesut Kurtish tha se një artist nuk mund të jetë i suksesshëm vetëm...

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

"O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)..." (Bekare, 208). Besimi ynë është paqe, është siguri. Si rrjedhojë, radhët tona, banesat,...

Një nga duatë e fuqishme nga Kurani

Një nga duatë e fuqishme nga Libri i Madh: رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -