Një mësim interesant nga tregimi i Musait a.s. me Hidrin

Lexo gjithashtu:

Çavusoglu: Muslimanët në të gjithë botën përballen me shumë sfida

Ministri i Punëve të Jashtme i Turqisë, Mevlüt Çavuşoğlu, tha se muslimanët në të gjithë botën përballen...

Një paralajmërim i Pejgamberit (s.a.v.s)

Omeri (r.a.) transmeton se i Dërguari i Allahut (savs), ka thënë: “Do të vijë...

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin...

Erdoğan: Nuk mund t’i vendosni në një vend terrorizmin dhe Islamin

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka thënë se muslimani nuk mund të jetë terrorist...

Çfarë bëni ju kur gaboni rrugën e drejtë?

Tregimi për Musain a.s. dhe takimin e tij me Hidrin më kujton një mësim të thellë, një nga shumë mësime tjera.

Derisa Musai a.s. flinte, bashkudhëtari e pa se si peshku del nga qesja dhe lëshohet në ujë, megjithatë, harroi ti tregoi të dërguarit të Zotit, Musait a.s. Këtë ia tha shumë vonë, kur ishin larguar nga rruga ku duhej të shkonin.

Kur Musa a.a. e kuptoi se ka shkuar larg nga vendi ku u urdhërua të shkoj, u kthyen duke shikuar gjurmët deri tek vendi ku peshku hyri në ujë. Ai nuk e qortoi shokun e vet, e as që u ankua pse kishte gabuar rrugën. Ajo që ndodhi,ndodhi, ishte vullneti i Zotit.

Sjellja e Musait a.s. ishte sjellje e një njeriu që është i kënaqur me caktimin e Allahut. Kur kuptoi se ka gabuar rrugën, morri të gjitha masat që të kthehet në rrugën e duhur. Ky është një mësim për të gjithë ne.

Në këtë jetë, shumë prej nesh zgjedhin rrugën e gabuar, mirëpo frikohen, apo u vjen turp të korrigjojnë gabimet e tyre. Kur njeriu kupton se k gabuar, duhet menjëherë të kthehet në rrugën e duhur. Këtë nuk duhet ta konsideroj si humbje, sepse ajo është fitore.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Si ndërtohen urat!

Falënderimi i qoftë Allahut të Madhërishëm, kurse bekimi dhe paqja qoftë mbi Pejgamberin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij....

Ua rekomandojmë

- Advertisement -