Orban: Evropa do të jetë e sigurt për sa kohë që Erdoğani të jetë në pushtet

Lexo gjithashtu:

Urtësi kur’anore: Ne nënën e Musait e inspiruam…

Kur’ani është një libër i bukur dhe me plotë të dhëna interesante, sidomos me plotë kuriozitete në...

Një imam shqiptar, kapelan në policinë e Nju Jorkut

Imam Tahir Kukaj i qendrës Islamo-Kulturore në Staten Island të Nju Jorkut, ka...

Turqi: Fillon transferimi i grupit të dytë të pajisjeve të S-400

Ministria turke e Mbrojtjes njoftoi se ka filluar transferimi i pajisjeve të baterisë së dytë të sistemit...

Ekologjia nga këndvështrimi islam (Pjesa e dytë)

Rejhan Neziri Ambienti në jetën dhe praktikën e Muhammedit a.s. Në...

Turqia luan rol të rëndësishëm në ndalimin e miliona emigrantëve rrugës për në Hungari dhe Evropë, edhe pse këtë gjë opozita hungareze nuk e kupton apo nuk dëshiron ta kupton, deklaroi kryetari hungarez Viktor Orban.

Çdo tentativë e largimit të kryetarit turk, Rexhep Tajip Erdoğanit, do të ishte në interes të “fuqive migruese”, tha kryeministri hungarez në intervistën pas vizitës së homologut të tij në Budapest.

Orbani theksoi se financieri amerikan, Xhorxh Soros, ka hartuar një qëllim të tillë që çdo vit në Evropë të ketë nga një milion emigrant, thekson agjencioni MTI.

Orbani theksoi që “për sa kohë që Erdoğani të jetë në pushtet, Evropa mund të arrijë marrëveshje me të, ai do t’i hapë dyert e Sirisë, dhe jo të Evropës. Deri tani ne jemi të sigurt”, raporton Tanjug-u.

Kryetari turk, Rexheb Taip Erdoğan, gjatë vizitës së Budimpeshtës theksoi që Turqia do t’i hapë dyert drejtë Evropës për emigrantët sirianë, nëse Briseli nuk i ofron ndihmë të mjaftueshme Ankarasë.

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Profeti Muhammed: Mëshirë për botët

I Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi qoftë mbi të, është një Llambë rrezatuese (siraxh el-munir) për  gjithë njerëzimin,...
- Reklamë -

Hutbeja e javës: Kujdesi ndaj jetimëve

Falënderimi është për Allahun e Plotfuqishëm, Zotin e të gjitha botëve. Salavati dhe selami qoftë për pejgamberin Muhamed (a.s.), për familjen...

Pse nuk shkojnë gjërat në këtë botë ashtu siç duam ne?

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi Subhanallah! Në të vërtetë kjo botë është mashtruese dhe e përkohshme. Njeriu fiton pasuri, por...

Shejtanët i thanë Iblisit: „O udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një...

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm që nuk...

A konsiderohet pjesmarrje në mëkat, të qeshurit me mëkatin e dikujt dhe tallja me...

Është e papranueshme, nga pikëpamja islame, që muslimani (besimtari) të qeshet me mëkatin e dikujt dhe të tallet me rregullat fetare, për më tepër,...

Hutbeja e javës: Muhammedi a.s., Pejgamberi i fundit

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s....
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -