Planet e Allahut janë shumë më të mira nga planifikimet tona

Lexo gjithashtu:

Tregimi kur’anor për suksesin në këtë botë dhe në botën e ardhshme

Surja Jusuf është shpallur në Mekë, vitin e 10-të pas misionit pejgamberik të Muhamedit (savs), dhe ai vit...

Bëhu njeriu më i mirë

Dhe thuaj: "Veproni, Allahu do ta shohë veprën tuaj, edhe i dërguari i Tij e besimtarët, e...

Subhanallah! e shiti nënën e tij të vdekur për pesë mijë euro

Një grua e moshuar në Francë, në moshën 93 vjeç, e kishte pranuar Islamin pas ikindisë, kurse...

Jemeni, mishmashi i një lufte qytetare! – nga Muhamed Jashari

I shtrirë në jug të Gadishullit arabik, Jemeni përbën shtetin i cili gjatë historisë dhe popullsisë arabe...

Sot lexova kaptinën Jusuf përmes së cilës Allahu sërish më përkujtoi përse disa gjëra nuk ndodhin ashtu siç kisha paramenduar.

Shikoni, Jusufi alejhis-selam sqaronte ëndërrat e të burgosurve të cilët pasi dolën nga brugu harruan t’i tregojnë Faraonit se në burg gjendet edhe një i burgosur. Në çastin kur Faraoni kishte nevojë për shpjegues ëndërrash, e kujtuan Jusufin alejhis-selam. Vetëm Allahu i Madhërishëm e di sa kohë kaloi në burg në të cilin u hodh pa kryer asnjë krim.

Sikur ta lëshoni më herët, ndoshta do të kishte gjetur ndonj punë tjetër në ndonjë vend tjetër. Ndoshta nuk do ta shpjegonte ëndërrën e Faraonit, që më pas të caktohet si përgjegjës për të mbjellat dhe të shpëtojë banorët nga uria gjatë viteve të thatësirës. Dhe, natyrisht, prësëri të takohet me familjen, e në veçanti babain.

Vetëm Allahu e di urtësinë e cila fsheheht pas Jusufit alejhis-selam, dhe burgimit të tij të gjatë.
Dhe vetëm Allahu e di përse aq kohë gjendeni në atë gjendje.

Pse nuk u plotësuan dëshirat e juaj për t’u hequr qafe prangat e shkollës, punës apo edhe familjes suaj? Pse nuk arritët të shkoni në fakultet ose të gjeni punë më të mirë apo pse jeni akoma i pamartuar.

Ndoshta kjo vonesë e pranimit të lutjeve tuaja, vonesë e planeve tuaja jetësore është më më mirë juve nga ajo që ju dëshironi.
Ndoshta në këtë mënyrë Allahu ju ruan. Pra, në mënyrë metaforike, toka mund t’ju përkulet, në mënyrën se si Dielli, Hëna dhe yjet iu përkulën Jusufit alejhis-selam.

Nuk e di përse kaq gjetë gjendem në këtë gjendje, por të besoj Ty o Allahu im se do të më nxjerrësh nga kjo gjendje kur do të jetë koha e duhur.

U mbështetem planeve Tuaja sepse ato janë shumë më të mirë se dëshirat e mia.
Autore: Janis Mahnure
Përshtati: Lutfi Muaremi

(Islampress)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -