Pse nuk shkojnë gjërat në këtë botë ashtu siç duam ne?

Lexo gjithashtu:

Arabia Saudite ndalon përkohësisht prodhimin e naftës

Arabia Saudite njoftoi ndalimin e përkohshëm të prodhimit të naftës nga dy fabrikat e drejtuara nga kompania...

Rëndësia e familjes në perspektivën islame

E drejta islame e trajton mirëqenien e njeriut në tre nivele: atë individual, familjar dhe shoqëror. Për këtë, ka siguruar dispozita për mbrojtjen dhe zhvillimin e njeriut në të tre nivelet e përmendura dhe, kjo tregon se islami e sheh...

Muslimanët e Arakanit në Bangladesh protestojnë për të drejtat e tyre

Mijëra muslimanë të Arakanit (Rohingya), të cilët u strehuan në Bangladesh për të shpëtuar nga persekutimi në...

Ligjërimi i shajtanit përpara banorëve të xhehennemit

Kur çështja e ndarjes së xhennetlive prej xhehennemilive të jetë përfunduar dhe kur fatet e njerëzve të jenë...

Dr. Muhamed Ratib en-Nabulsi

Subhanallah! Në të vërtetë kjo botë është mashtruese dhe e përkohshme. Njeriu fiton pasuri, por e humbet sigurinë dhe paqen e brendshme, e fiton paqen e brendshme dhe sigurinë, por e humbet pasurinë, e fiton pasurinë dhe qetësinë, por më pas e humbet gruan e tij të dashur, Allahu i jep grua të virtytshme, por i humbet fëmijë e edukuar mirë, i fiton fëmijët e mirë dhe të ndershëm, por nuk ka të ardhura të mjaftueshme, fiton të ardhura të mira, por fëmijët e tij janë të këqij dhe të pabindur, gjithçka rreth tij është në rregull dhe ai është i lumtur me gjithçka, por shëndeti i është dëmtuar dhe ka rënë në shtratin e sëmundjes.

Abdullah ibn Omeri (r.a.), ka thënë: “Kjo botë është shtëpi e jo stabilitetit, nuk është shtëpi e stabilitetit dhe ekuilibrit, është shtëpi e pikëllimit, nuk është shtëpi e gëzimit. Kush e njeh atë, nuk i gëzohet pasurisë dhe bollëkut, as nuk i pikëllohet varfërisë dhe skamjes. Allahu i Plotfuqishëm dynjanë e ka bërë shtëpi të sprovës, kurse ahiretin shtëpi të qëndrimit dhe përjetësisë, Ai i ka bërë sprovat e dynjasë shkak për shpërblim në ahiret, kështu që merr nga dynjaja për t’i dhënë në ahiret, dhe e sprovon njeriun në dynja për ta shpërblyer në ahiret.”

Allahu e ka bërë këtë botë të papërsosur nga mëshira për ne, sepse nëse njeriu në dynja do të merrte gjithmonë çdo gjë që dëshironte, kjo do të ishte sprovë e vërtetë, e cila do ta lidhte për dynjanë, kështu që ai nuk do ta dëshironte takimin me Allahun.

E kush e do takimin me Allahun, edhe Allahu e do takimin me të, ndërsa kush e do dynjanë dhe e urren takimin me Allahun, edhe Allahu e urren takimin me të.

Përkthim: Miftar Ajdini
(Islampress.ch)

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Thelbi i detyrës së imamit

HUTBEJA JUBILARE PËR 10 VJETORIN E XHAMISË Çdo falënderim i përket Allahut të Plotfuqishëm, Salavati...
- Reklamë -

Xhamia e Kembrixhit, xhamia e parë eko-miqësore në Evropë

Xhamia Qendrore e Kembrixhit në Britani të Madhe, hapjen e së cilës do ta bëjë presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, përveç...

Gjermani, evakuohet xhamia për shkak të alarmit për bombë

Xhamia Yavuz Sultan Selim në Manheim të Gjermanisë është evakuuar për shkak të një alarmi për bombë, raporton Anadolu Agency (AA).

Erdoğan: Nuk mund t’i vendosni në një vend terrorizmin dhe Islamin

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka thënë se muslimani nuk mund të jetë terrorist dhe se Islami nuk prodhon...

Myslimanët në Singapor

Rregullimi shtetëror dhe popullsia Në gjuhën sanskrishte "Singapura" do të thotë "Qyteti i luanit". Me këtë emër, në ujdhesën...

Shejtanët i thanë iblisit: „o udhëheqësi ynë, pse gëzohesh më shumë kur vdes një...

Dijetari islam (ai që i kupton dhe zbaton rregullat fetare) është më i mirë dhe më i vlefshëm sesa një i devotshëm...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -