Trumpi premtoi se SHBA do ta mbajnë naftën siriane: “Gjithmonë kam thënë – merrni naftën, ajo për çdo muaj ju sjellë 45 milionë dollarë

Lexo gjithashtu:

Apeli i hoxhës: Mos merrni pjesë në masa të mëdha nëpër varrime

Hoxha i Isnqit, imami Naser Tolaj, ka bërë një apel tek i gjithë xhemati i tij por...

Të drejtat politike të gruas sipas këndvështrimit islam

"Besimtarët e besimtaret janë të dashur për njëri-tjetrin, urdhërojnë për të mirë e ndalojnë nga e keqja..." (Kurani, Tevbe, 9/71)

Corona i merr jetën të parit të muslimanëve spanjollë, kush ishte Riay Tatary Bakry

Riay Tatary Bakry, figura më e rëndësishme në mesin e muslimanëve në Spanjë, ndërroi jetë nga efektet...

Ebu Hamid ibn Muhammed Gazaliu – Jeta, vepra dhe aspekte të idesë

Shkruan: Nexhat Ibrahimi I. Rrethanat shoqërore Shekulli V h./X karakterizohej me...

Kryetari amerikan Donald Tramp, premtoi se SHBA do ta mbajnë dhe distribuojnë naftën në lindje të Eufratit në veri të Sirisë.

Këtë premtim e bëri në fjalimin e tij para mbështetësve të tij në Shtetin jugor, Misisipi.

Tramp tha: “Ne nuk kemi pse ta mbrojmë kufirin midis Turqisë dhe Sirisë; ata luftojnë me mijëra vjet, por ajo që bëmë është mbajtja e naftës. Ne do ta distribuojmë naftën, do ti ndihmojmë Kurdët, njerëzit e tjerë dhe do ta ndihmojmë veten nëse është e drejtë.”

Ai diçka të ngjashme tha edhe javën e kaluar. Duke folur për vendimin e tërheqjes së ushtarëve amerikan nga Siria, Tramp tha: “Amerika nuk është polic në mes dy vendeve të cilat nuk tolerohen me shekuj, por e morëm naftën. Gjithmonë kam thënë – merrni naftën! Ajo për çdo muaj ju sjellë nga 45 milionë dollarë.

[Islampress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Dijetarë muslimanë dënojnë shkatërrimin e varrit të Umer bin Abdulazizit

Grupet terroriste pro-iraniane-shiite në radhët e regjimit të Bashar al-Asadit në provincën Idlib kanë gërmuar një varr...

Kam frikë se në momentin e vdekjes, do ta harroj shehadetin!

Një hoxhë i mësonte studentët e tij mbi bazat e besimit islam, ku posaçërisht i kushtonte kujdes shpjegimit dhe komentimit të kuptimit të shehadetit...

Mos i paragjyko njerëzit – Një mësim nga Sulltan Murati i IV-të

Sulltan Murati i IV (1623-1640) shpesh dilte i veshur si njeri i thjeshtë dhe mbikëqyrte vendin dhe popullin e tij.

Pas 3 muajsh pezullim falet namazi i xhumasë në xhaminë e Tokios

Me heqjen e kushteve të gjendjes së jashtëzakonshme në Japoni për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19) në xhaminë e Tokios është...

Medine, pas 2 muaj e gjysmë pezullim falet namazi i xhumasë

Pas dy muaj e gjysmë është falur namazi i parë i xhumasë në Mesxhid-i Nebevi (xhamia e profetit në Medine) të Arabisë...

Si e shohim Islamin dhe muslimanët pas koronës?

Dr. Mehmet Gormez Autori është drejtor i Institutit për Mendimin Islam në Ankara, ish-president i Dijanetit të Republikës...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -