Zëdhënësi i bashkësisë Islame të Bosnjë dhe Hercegovinës i përgjigjet Makronit: “Nga Franca në fushëbetejat siriane shkuan mbi 1900 persona, shumëfishtë më shumë se…”

Lexo gjithashtu:

Janë dy grupe – cili është grupi yt?

Rruga për në xhenet këtu është e hapur për të gjithë. Të gjithëve ju është dhënë furnizimi sipas caktimit...

Irak: Dhjetëra të vdekur nga rrëmuja në ceremoninë e Ashures

Të paktën 31 persona e kanë humbur jetën dhe 100 të tjerë janë plagosur si pasojë e...

Dita kur nuk do të mund të na ndihmojë askush

Disa vjet më parë, në Finlandë u mbajt kampionati botëror, për ata që mund të qëndrojnë më shumë...

Ekologjia nga këndvështrimi islam (Pjesa e parë)

Rejhan Neziri Hyrje Planeti ynë ekziston me miliarda vite dhe ndryshimi...

Në intervistën e madhe dhënë revistës britanike “The economist”, kryetari francez Emanuel Makron ka thënë se Bosnjë dhe Hercegovina paraqet një bombë të kurdisur, ajo ballafaqohet me xhihadistët e kthyer.

Pas deklaratës së kryetarit francez reagoi zëdhënësi i Bashkësisë Islame në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe këshilltari i Reisu-l-ulemasë, Muhamed Jusic.

“Nga Bosnja dhe Hercegovina në fushëbetejat siriano-irakiene shkuan pak më shumë se 300 persona, të cilët kryesisht kanë qenë fëmijë dhe gra, ndërsa nga Franca shkuan më shumë se 1.900 persona, dyfishtë më shumë se çdo shtet tjetër i Evropës Perëndimore.

Vetëm gjatë këtyre ditëve pritet kthim i 450 prej tyre. Kthimi i luftëtarëve të huaj nga fushëbetejat siriano-irakiene paraqet sfidë për shumicën e shteteve evropiane dhe nuk e kuptoj përse ai duhet të jetë problem vetëm për Bosnjën.

Është skandaloze që të arsyetohet vendimi që të ndërpritet rruga evropiane nga shtetet e Ballkanit me shumicë muslimane apo me ndërprerjen e përhapjes së Bashkësisë Evropiane.”, porositi Jusic.

[Islampress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kush do të jenë të shpëtuar?

Allahu i Lartësuar u ka dërguar njerëzve në Tokë pejgamberët e Tij, të cilët ua mësuan atyre fenë...

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore

Njeriu mendjeprehtë dhe i guximshëm humbjen e shndërron në fitore, kurse injoranti i padijshmëm nga një humbje i bën dy

Interpretuesi i njohur i ilahive, Kurtish: Suksesi vjen si rezultat i durimit dhe përpjekjes...

Interpretuesi i njohur i ilahive me origjinë nga Shkupi, Mesut Kurtish tha se një artist nuk mund të jetë i suksesshëm vetëm...

“O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)…”

"O besimtarë! Përqafojeni tërësisht Paqen (sigurinë)..." (Bekare, 208). Besimi ynë është paqe, është siguri. Si rrjedhojë, radhët tona, banesat,...

Një nga duatë e fuqishme nga Kurani

Një nga duatë e fuqishme nga Libri i Madh: رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Hutbe – Këshilla nga Hasan Basriu

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -