A dëshironi në botën tjetër të jeni në shoqërinë e Pejgamberit a.s

Lexo gjithashtu:

Rëndësia e famijes në Islam

Shejh Muhamed El-Gazali Familja në Islam është argument prej argumenteve të Allahut, duke u...

Kujdesuni për familjen tuaj

Njerëzit duhet t’ia pranojnë vetes edhe të tjerëve se asnjë bashkëshortësi nuk është ideale, por për të...

Dhënia zekatit për mjaltë

PYETJE:Esselamu alejkum! Unë kam nevojë ta japë zekatin mjaltë për sasinë prej 150 kg,...

Dita kur nuk do të mund të na ndihmojë askush

Disa vjet më parë, në Finlandë u mbajt kampionati botëror, për ata që mund të qëndrojnë më shumë...

Në këtë botë na iku mundësia të jemi në shoqërinë e tij, por le të mos lejojmë të na ik mundësia ta takojmë në botën tjetër.

Salevati dhe selami i Allahut qoftë mbi të Dërguarin e fundit, salAllahu alejhi ue sel-lem, vulën e pejgamberëve dhe krijesën më të mirë.

Një herit iu drejtua një të riu i cili e shërbente:

“Kërko diçka nga unë!”

Ai tha: “Dëshiroj të jem në shoqërinë tënde në Xhennet.”

I tha: “Diçka tjetër?”

I thashë: “Vetëm atë.”

Ai më tha:

“Atëherë më ndihmo ashtu që shpesh do të bësh sexhde.” (Muslimi)

Shoqëria e të Dërguarit salAllahu alejhi ue sel-lem është me ata që mundohen sot ta përmirësojnë jetën e tyre.

Autor: Ali Hammuda
Përkthim: Lutfi Muaremi

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -