Ajeti ku përmblidhet e tërë feja

Lexo gjithashtu:

Ligjërimi i shajtanit përpara banorëve të xhehennemit

Kur çështja e ndarjes së xhennetlive prej xhehennemilive të jetë përfunduar dhe kur fatet e njerëzve të jenë...

Vendet islame do të mblidhen për Palestinën me iniciativë të Turqisë

Vendet anëtare të Organizatës për Bashkëpunim Islam (OBI) me iniciatë të Turqisë u dakorduan të zhvillojnë një...

Amina bint Vehb, nëna e të Dërguarit të Allahut s.a.v.s

Emri: Amina bint Vehb ibn Abdumenaf ibn Zuhre ibn Kilab ibn Murre. Babai: Vehb...

Tregimi kur’anor për suksesin në këtë botë dhe në botën e ardhshme

Surja Jusuf është shpallur në Mekë, vitin e 10-të pas misionit pejgamberik të Muhamedit (savs), dhe ai vit...

Në  suren el-Bekare, ajeti 177, është ajeti në të cilin përmblidhet e tërë feja.
Në këtë ajet thuhet:

“Nuk është mirësi, të kthyerit e fytyrës suaj kah lindja dhe perëndimi, por, mirësinë e arrijnë ata që:

– Besojnë në Allahun,

– në botën tjetër (Ditën e gjykimit),

– në melekët,

– në Librin,

– në pejgamberët,

dhe ata të cilët nga pasuria e tyre, që e duan, ua japin:

– të afërmve,

– bonjakëve,

– varfanjakëve,

–  udhëtarëve – musafirëve (që kanë ngelur pa të holla),

 – lypësve dhe për lirimin e të robëruarve;

dhe ata të cilët:

e falin namazin,

e japin zekatin,

dhe të cilët obligimet e tyre, kur i marrin përsipër, i kryejnë,

sidomos ata që janë të durueshëm:

në skamje,

në sëmundje,

dhe në kohë të luftës.

Këta janë besimtarët e vërtetë, dhe këta janë ata që ia kanë dronë Allahut (ruhen prej mëkateve).”

Përkthim: Miftar Ajdini

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Kuriozitete lidhur me Kur’anin

Kaptina më e gjatë në Kur’an është el-Bekare, që ka 286 ajete. Kaptina më të shkurta...

Detyrat ndaj fëmijëve: Edukimi intelektual

Asnjë fe dhe ideologji në historinë njerëzore nuk e theksoi dhe afirmoi dijen dhe pjekurinë intelektuale siç bëri feja Islame. All-llahu i Madhëruar me...

Kreu i BFI-së në mesazhin e Bajramit: T’i lutemi Zotit për ta tejkaluar sprovën...

Ushtruesi i detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) në Maqedoninë e Veriut, Shaqir Fetahu, ka uruar besimtarët muslimanë me rastin e...

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës: Anulohet namazi i Bajramit për shkak të COVID-19

Në Kosovë nesër nuk do të falet namazi i Bajramit për shkak të situatës epidemiologjike me koronavirusin e ri (COVID-19), bëri të...

Filipine, Kurban Bajrami shpallet pushim zyrtar

Në Filipine dita e parë e Kurban Bajramit është shpallur pushim zyrtar, transmeton Anadolu Agency (AA). Zyra e presidencës...

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit – 2020

E falënderojmë Allahun e Plotfuqishëm, që na mundësoi ta presim edhe një Bajram të Kurbanit – festën e haxhillëkut dhe kurbanit.

Ua rekomandojmë

- Advertisement -