Dërgimi i salavateve në përditshmërinë e besimtarit

Lexo gjithashtu:

Me rastin e Ditës ndërkombëtare të vajzave: Djali nuk bëhet dot si vajza

Nëna e hazreti Merjemes, Hanne, gjersa ishte shtatëzënë me hz. Merjemen, duke e përfytyruar djalë fëmijën ende në bark...

Metoda hitleriane

Gjatë luftës së Dytë Botërore, Hitleri u befasua kur kuptoi që tre oficerë e kanë tradhtuar dhe nuk...

Agjërimi dhe gëlltitja e barnave pa ujë

Pyetje: Nëse gjatë agjërimit personi ka presion të lartë të gjakut, a lejohet të gëlltis ilacin (tabletën)...

Kuvajti ndryshon ezanin si pjesë e masave kundër koronavirusit

Autoritetet kuvajtiane kanë mbyllur përkohësisht xhamitë dhe kanë ndryshuar ezanin (thirrjen për namaz), si pjesë e përpjekjeve...

Allahu i Madhëruar na bekoi të jemi nga ata që mund të shoqërohen me fjalët e krijesës më të dashur të Tij, Muhammedit salAllahu alejhi ue-sel-lem.

Të gjithë ne ndërsa jemi në ndonjë tubim apo ndeje nëse flitet për një temë e cila nuk na intereson gjithaq, sytë dhe veshët i kemi jashtë funksionit, ndërsa kur dëgjojmë ndonjë temë e cila na intereson, e përcjellim me vëmendje. Përse ndodh kështu? Sepse çdokush dëshiron ta përmend dhe të jetë në shoqërinë e atyre që i ka në zemër.

Zoti ynë, ne e kujtojmë krijesën Tënde më të dashur. Ne e përmendim atë i cili i vetmi në Ditën e Gjykimit nuk brengoset vetëm për veten, por thotë: “Ummeti im… Ummeti im…”

Veprojmë kështu nga shkaku se përmes dashurisë që e shprehim ndaj tij, dëshirojmë ta arrijmë kënaqësinë Tënde.

Kujtimi i krijesës më të dashur të Allahut, na jep shpresë të përfitimit të vendi të mirë tek Allahu i Madhëruar. Në të vërtetë kjo për ne paraqet bekim të madh.

Ai i cili lexon një salavat Muhammedin salAllahu alejhi ue sel-lem, Allahu do t’i sjellë për të dhjetë salavate. Ndërsa çfarë paraqet salavati i Allahut për ne? Përgjigjja është në Kur’an. Kur Allahu bën salavate për ju, ashtu veprojnë edhe melekët e Tij. Dhe kjo paraqet daljen nga errësira në dritë, nga kriza dalja nga kriza, nga problemi në zgjidhjen e saj, nga depresioni, pikëllimi dhe dëshpërimi në fat, shpresë dhe optimizëm.

Paraardhësit tanë nuk kishin mjaftueshëm informacione, nuk kishin mjaftueshëm libra të përkthyer, por kishin zemër e cila ishte më e vetëdijshme dhe mirënjohëse për Allahun se sa ne që kemi përplot informacione. Në rast bubullime thoshin: Allahumme sal-li ‘ala Muhammedin… E kërkonin daljen nga errësira duke lexuar salavate për të Dërguarin salAllahu alejhi ue sel-lem. Kur harronin diçka: “Allahumme sal-li ‘ala Muhammedin…” Në këtë mënyrë edhe Allahu dërgon salavate mbi ju. Dërgoni salavate sa herë që t’ju kujtohet.

Dijetari, Imam Sehari thotë që numri minimal i dërgimit të salavateve që duhet dërguar brenda ditës që të numërohemi në mesin e atyre që dërgojnë salavate është treqind salavate. Kjo zgjatë afërsisht 5-6 minuta, apo dhjetë minuta varësisht nga shpejtësia.

A thua përse nuk mund të ndajmë 5-6 minuta?!

Nuk janë problem minutat, por dashuria e cila jeton në zemrën tonë.

Autor: hfz. Ammar Bašić
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -