Erdoğan: Nuk mund t’i vendosni në një vend terrorizmin dhe Islamin

Lexo gjithashtu:

Etja për jetë, UNICEF: 29 milion bebe të lindura nën zjarrin e luftës në 2018

Më shumë se 29 milion foshnja kanë lindur në zonat e konfliktit në vitin 2018, njoftoi të...

Nëse merret teknologjia nga Perëndimi a merret edhe kultura?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në Turqi dhe botën islame prej 2 shekujsh diskutohen koncepte...

Mekke: Falja e namazit të jacisë me shejh Beliilen

https://www.youtube.com/watch?v=Hz-Rw5k1iaU

Çka na mëson hixhreti?

Të dashur vëllezër në Islam! Falënderimi i takon Allahut i Cili në librin e...

Presidenti i Republikës së Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka thënë se muslimani nuk mund të jetë terrorist dhe se Islami nuk prodhon terroristë, duke refuzuar edhe një herë termin “terrorizmi islamik”, raporton Anadolu Agency (AA).

“Nuk mund t’i vendosni në një vend terrorizmin dhe Islamin. S’mund ta njollosni Islamin vetëm pse në mesin e muslimanëve shfaqet një terrorist”, tha Erdoğan.

Komentet e presidentit Erdoğan erdhën gjatë ceremonisë së inaugurimit të Xhamisë Qendrore të Kembrixhit në Mbretërinë e Bashkuar, ku ai morri pjesë bashkë me zonjën e parë Emine Erdoğan dhe disa zyrtarë të lartë turq.

Presidenti Erdoğan tha se beson që kjo faltore do të jetë përgjigja më e mirë ndaj anti-islamizmit. Ai gjithashtu tha se në vendet që kanë qenë djep i demokracisë për shumë vite, racizmi, diskriminimi dhe islamofobia po përhapen si dredhkë helmuese.

“Gratë muslimane po abuzohen vetëm për shkak se bartin shami”, tha Erdoğan, duke iu referuar sulmeve islamofobike të kohëve të fundit.

Ai shtoi se të krishterët dhe hebrenjtë gjithashtu ishin cak i sulmeve të tilla.

Erdoğan theksoi se pavarësisht identitetit, të gjithë terroristët janë “vampirë të etur për gjak”.

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Sprovat dhe mësimet nga i ftohti i dimrit

Falënderimi i qoftë Allahut, të Urtit dhe të Gjithëdijshmit, i cili ka krijuar gjithçka me masë dhe njerëzve u...
- Reklamë -

Mesazhet e sures “Ed- Duha”

Dalja nga gjendja e dëshprimit dhe depresionit: mesazhet e sures “Ed- Duha” Është e vërtetë se shpesh biem në...

Fshehtësia e arkës së sulltan Sulejmanit

Sulltan Sulejmani asnjëherë nuk ka marrë vendim e që më parë të mos këshillohej me shejhul islamin Ebu Su’ud efendiun. Një rast,...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke do të ndërtojë 1 mije shtëpi për strehim emergjent në...

Gjysmëhëna e Kuqe Turke ka bërë të ditur se do të ndërtojë një mijë shtëpi për strehim emergjent në Idlib të Sirisë,...

Ushqeni zogjtë e uritur në dimër

Kur moti është i ngrohtë, bollëkun e ushqimit e kanë në dispozicion edhe zogjtë edhe kafshët e tjera. Në ato momente puna...

Humanizmi. A kemi shembuj të mirë?

Halil Senusij Nga dita në ditë, prej ligjëratës në ligjëratë, nga një libër tek tjetri informohemi për veprimtarinë e...
- Reklamë -

Ua rekomandojmë

- Advertisement -