Franca është problemi ynë më i madh!

Lexo gjithashtu:

Muslimanët në Greqi: halli ynë pasi Aja Sofia u rikthye xhami

Pas rihapjes së Hagia Sophia-s në Stamboll si xhami, muslimanët në Athinë kanë frikë se hapja e...

Etja për jetë, UNICEF: 29 milion bebe të lindura nën zjarrin e luftës në 2018

Më shumë se 29 milion foshnja kanë lindur në zonat e konfliktit në vitin 2018, njoftoi të...

Sulm vandal mbi hapësirat e Bashkësisë Islame në Pljevlja të Malit të Zi

Hapësirat e Bashkësisë Islame në Pljevlja të Malit të Zi kanë qenë shënjestër e sulmit të ri...

Tregim mbresëlënës: Gruas duhet t’i njihen meritat e saj

Një burrë ishte nisur të shkonte te halifi Omer ibn Hattabi (r.a.), që të ankohej për gruan e vet,...

Kryetari francez gjatë vizitës së tij në Afrikë, në universitetin e qytetit Conakry, të Guinesë, tha:

“Në shoqëritë ku pa planifikim lindin nga 7-8 fëmijë, nuk ka progres sado qoftë miliarda të investoni. Kjo është çështje civilizimi, Afrika është e pasur, por e prapambetur…”

Kur e mbaroi fjalimin kryetari “i madh”, fjalën e mori profesori i universitetit Ahmedu-din, i cili ka thënë:

“Populli afrikan nuk ka nevojë për civilizim të shfrenuar. Zotëri kryetar, në civilizimin tuaj është normale marrëdhënia mashkull me mashkull, apo femra me femër, apo shkuarja e vajzave të reja nga shtrati në shtrat të huaj, duke e shkelur nderin femëror dhe nderin e saj, duke lindur më vonë pasardhës ku të gjitha vlerat jo njerëzore janë të lejuara dhe të lëvduara. Civilizim, ku është normale që bashkëshortët, madje edhe kryetarët të kenë dashnore dhe të dashur, civilizim ku femrat kanë marrëdhënie madje edhe me qentë e tyre. Civilizim, ku është normale mësuesja ta josh nxënësin e tij dhe të flenë së bashku, edhe pse sipas moshës mund të jetë nëna e tij. Civilizim ku torturohen prindërit dhe dëbohen në shtëpi pleqsh dhe më vonë krejtësisht harrohen.

Populli afrikan nuk ka nevojë për civilizim të cilin e promovojnë ata sikur ju, Afrika është kontinenti më i pasur, ndërsa problem i Afrikës janë shteti juaj dhe të ngjashmit, të cilat gjatë plaçkitjes shumëshekullore lanë pas vetes institucione vasale; banka dhe kompani të cilat brutalisht vjedhin dhe transferojnë pasurinë në Paris dhe qytetet e tjera.

Dëshpërimi afrikan vjen nga Franca dhe shtetet e ngjashme të cilat me shkathtësi gjejnë tradhtarë nga mesi jonë që t’u shërbejnë juve. Afrika duhet liruar nga ju, ashtu siç veproi Azia me kolonizatorët e saj. Franca nuk është zgjidhja jonë, Franca është problemi ynë më i madh!”

Përshtati: Lutfi Muaremi             

[Isl@mpress.ch]

- Advertisement -
- Reklamë -

Më të rejat:

Reagim i KMSHZ-së në lidhje me sulmet në Francë

Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër është duke i ndjekur me vëmendje ngjarjet e fundit në Evropë dhe...

Me të vërtetë, Pejgamberin a.s. e keni shembull të mrekullueshëm…

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të Lartëmadhërishëm dhe Krijuesit të të gjitha gjërave, të gjalla dhe jo të gjalla. Sundimtarit të Mëshirshëm të Ditës...

Ta paraqesim Pejgamberin a.s. në mënyrën më të mirë

Karikaturistët e bënë  atë që neve muslimanët nuk mundëm, e vendosën emrin e Muhamedit a.s. në skenën botërore.  Tani sfida kalon tek ne, që...

Dashuria e Pejgamberit s.a.v.s për njerëzimin

“Nuk jam dërguar të mallkoj, por jam dërguar si mëshirë për të gjitha botët.” Kurani na njeh me personalitetin e Pejgamberit...

Përse e ngremë zërin kur zemërohemi?

Profesori vërejti se një grup studentësh bërtisnin ndaj njëri tjetrit gjatë një debati mes tyre. U afrua dhe i pyeti: "Përse njerëzit ngrenë zërin...

Lexoni se çka i ka shkruar Allahut Merjemja e vogël!

(Mundohuni të mos qani në dëshirën e kësaj vajze) U zgjova herët, si zakonisht… edhe pse sot e kam ditë...

Ua rekomandojmë

- Advertisement -